quantum banneri 2

Lager 157 Ski Team prologin ykkönen – FullFit Team onnistui Visma Ski Classics -avauksessaan

Lager 157 Ski Teamin miehet lähtivät matkaan Pontresinan prologiin. Kuva: Visma Ski Classics

Lager 157 Ski Teamin miehet lähtivät matkaan Pontresinan prologiin. Kuva: Visma Ski Classics

Ennakkosuosikit pitivät pintansa, kun Visma Ski Classics käynnistyi prologilla Sveitsin Pontresinassa.

Ruotsalaistalli Lager 157 Ski Team pysyi kilpailun kärkipaikalla alusta loppuun. Britta Johansson Norgren ei päästänyt naisten takaa-ajo-osuudella Team Kotengin Astrid Öyre Slindiä lähelleen ja näin ruotsalaiset voittivat. Johansson Norgren kiittelikin tallin mieskolmikkoa hyvästä esityöstä.

- Kaverit tekivät hyvää työtä ja minun oli vain varmistettava, että aloitan riittävän vauhdikkaasti, Johansson Norgren totesi kilpailun jälkeen.

Prologin kakkonen oli Team Koteng. Seuraavista sijoita käytiin kovaa kamppailua maaliviivalle asti. Team Santanderin Kari Vikhagen Gjeitnes onnistui niukasti pitämään Bauer Ski Teamin Katerina Smutnan takanaan. Sara Lindborg (Team Serneke) oli viides vain reilu sekunti Gjeitnesin takana. Heli Heiskanen toi joukkueensa maaliin kuudentena.

Miesten joukkueaika-ajossa Team Parkett Partner antoi myrskyvaroituksen ollen kolmanneksi nopein joukkue, mutta joukkueen naisjäsen ei pystynyt pitämään tallia kärkikahinoissa.

Suomalaisjoukkueista Team Mäenpää sijoittui kahdeksanneksi ja ensimmäistä kertaa sarjassa hiihtänyt FullFit Team 13:nneksi. FullFitissä oltiin tyytyväisiä kauden avaukseen. Kolmikko Olli Tyrväinen, Mikko Harju ja Miika Ruokonen lähettivät Niina Virtasen ja Terttu Lapin 2.15 kärjen perään.

- Mahtavaa meininkiä Sveitsissä! Tiimihenki on korkealla ja kaikki onnistuivat tosi hyvin. Miehissä taktiikka toimi hyvin ja saatiin hyödynnettyä peesejä parhaalla mahdollisella tavalla, FullFitistä kommentoitiin.

Naiset etenivät pitkälti yksin, mutta nousujohteisesti. Kaksikosta ensimmäisenä maaliin ehti Virtanen, joka piti lähtösijansa 13 eron kärkeen ollessa 5.41. FullFit siirtyi Sveitsistä Livignoon valmistautumaan seuraavaan osakilpailuun.

Team Mäenpään joukkueessa kolme nopeinta miestä olivat Christoffer Lindvall, Niko Koskela ja Hannes Mäenpää. Evelina Bångman ja Terhi Pollari tulivat maaliin yhtä matkaa kahdeksantena.

Sarja jatkuu lauantaina Livignosta 35 kilometrin mittaisella La Sgambedalla.

-Juho-Veikko Hytönen

Visma Ski Classics - joukkuekilpailu prologin jälkeen

1. Lager 157 Ski Team 200
2. Team Koteng 170
3. Team Santander 140
4. Bauer Ski Team 120
5. Team Serneke 100
6. Team Trentino Robinson Trainer 95

8. Team Mäenpää 85

13. FullFit Team 58

EDIT: Korjattu Olli Tyrväisen nimi ja täsmennetty aikaero kärkeen miesten osuuden jälkeen.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri