quantum banneri 2

Visma Ski Classics jatkuu lauantaina Livignossa - Heiskasen hiihto avauksessa lupauksia antava

Heli Heiskanen on toistaiseksi säästynyt hiihtotallissaan kiertävästä flunssasta. Kuva: Terttu Lappi

Heli Heiskanen on toistaiseksi säästynyt hiihtotallissaan kiertävästä flunssasta. Kuva: Terttu Lappi

Visma Ski Classics käynnistyi viikonloppuna Sveitsistä prologilla ja kiertue jatkuu lauantaina Italian Livignossa hiihdettävällä 35 kilometriä pitkällä La Sgambedalla. Livignossa ei ole ollut liikaa lunta, joten järjestäjät ovat hieman muokanneet reittiä alkuperäisestä. Kilpailu pystytään silti viemään läpi täysimittaisena.

Heli Heiskasen talli Team Trentino Robinson Trainer oli tyytyväinen viime viikon Pontresinan Pro Team Tempon tuloksiin. Kuudes sija antoi lupaavia merkkejä ajatellen tulevaa kautta.

- Tulos Pontresinassa näytti, että niin joukkueena kuin urheilijoina olemme kehittyneen viime vuodesta, Heiskanen kertoo Kestävyysurheilu.fille.

Heiskasen mukaan hänen oma hiihtonsa sujui pääosin hyvin, joskin tv-kuvista oli havaittavissa, että yhdessä ylämäessä tekniikka ei pysynyt kasassa. Heiskanen uskoo, että ongelma oli vatsalihasten hermotuksessa.

- Ennen kisaa vatsalihakseni olivat olleet todella kireät. Pontresinan jälkeen olen palauttanut ylämäen tasatyöntöä kohdalleen ja samoin olen saanut apua kireisiin lihaksiin mukanani olevan fysioterapeutin, Terttu Lapin avulla, Heiskanen kertoo.

Hän näki kuitenkin omassa hiihtämisessään paljon positiivista ja lupaavia signaaleja ennen kauden pyörähtämistä kunnolla käyntiin.

Hyvin menneestä prologista huolimatta Heiskasen italialaistallin valmistautuminen La Sgambedaan ei ole sujunut hyvin. Suomalaishiihtäjä on käytännössä ainoa, joka ei ole potenut flunssan oireita kuluvalla viikolla.

- Ilmassa on siis jännitystä, kuinka moni lopulta pääsee starttaamaan ja vältynkö itse saamasta flunssaa, Heiskanen miettii.

HeiskanenHeli3TLappiKuva: Terttu Lappi

Lauantaiksi Livignoon on ennustettu jopa yli 15 asteen pakkasta. Ennen kilpailua alueelle sataa ennusteiden mukaan lunta, joten kelistä odotetaan hidasta.

Sgamberdan jälkeen sarjassa on kuukauden mittainen tauko. Hiihtomaratonit jatkuvat tammikuun puolivälissä Itävallan Seefeldissä Kaiser Maximillan Laufilla.

- Visma Ski Classicsin kisatauon aikana suunnitelmissani on hiihtää Suomessa muutama hyvä kisa ja keskittyä harjoitteluun ennen kiireisintä kisakautta, Heiskanen paljastaa.

La Sgambedaa voi seurata Yle Areenasta tai Visma Ski Classicsin Play -sovelluksen kautta. Naisten kilpailu käynnistyy kello 10.25 Suomen aikaa. Miehet ja hiihtomaratonille osallistuvat lähtevät matkaan kello 11.00.

Kooste kilpailusta tulee Ylen TV2:lla lauantaina kello 13.35.

-Juho-Veikko Hytönen

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri