quantum banneri 2

Markkasen hiihto tahmeaa sairasteluiden jälkeen - Minkkinen sai maailmancupista motivaatiota

Sanna Markkasen hiihto takkuaa sairasteluiden jälkeen. Kuva: SAhL/Anderi Ivanov

Sanna Markkasen hiihto takkuaa sairasteluiden jälkeen. Kuva: SAhL/Anderi Ivanov

Kaisa Mäkäräinen oli kuudes ja Mari Laukkanen 27:s ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Östersundissa. Kaksi muuta suomalaisedustajaa kilpailussa olivat Sanna Markkanen ja Suvi Minkkinen.

Markkanen onnistui suomalaisista parhaiten ampumapaikalla ampumalla kaikki taulut alas. Lopputuloksissa Markkanen oli 83:s, kaksi minuuttia ja 47 sekuntia voittajasta.

- Harvoin voi sanoa, että on pettynyt 0+0 ammunnan jälkeen kisassa, mutta tänään ehkä olen. Ammunta on ollut tosi hyvää ja varmaa, ja jo kohdistuksessa tuntui hyvältä. Kisa vain vahvisti, että ammunta kulkee tällä hetkellä. Hiihto on tällä hetkellä iso pettymys, sairastelu on jättänyt jälkensä, Markkanen avasi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Minkkinen011217et13Suvi Minkkinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Minkkinen oli pikakilpailun 88:s. Hän joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta ja eroa kärkeen kertyi kaksi minuuttia ja 59 sekuntia.

- Hiihto oli tänään paljon parempaa kuin normaalimatkalla. Lähdin aika rohkeasti liikkeelle, enkä pahasti omasta mielestäni niitannutkaan. Sain siihen kaipaamaani terävyyttä. Ammunta kismittää, kun vähän vähemmillä sakoilla olisin halunnut selvitä. Mutta antaa motivaatiota, kun nolla-ammunnalla takaa-ajopaikka ei olisi ollut kaukana.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu lauantaina miesten pikakilpailulla. Sunnuntaina ovat vuorossa naisten ja miesten takaa-ajot.

Tulokset

 


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri