quantum banneri 2

Pärmäkoski päättää olympiamatkat tammikuussa: "Sprintti on yksi mahdollisuus"

Pärmäkoski (vas.), Falla ja Bjornsen tuulettavat perinteisen sprintin jälkeen. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski (vas.), Falla ja Bjornsen tuulettavat perinteisen sprintin jälkeen. Kuva: Modica/NordicFocus

Lillehammerin perinteisen sprintin kakkostila oli Krista Pärmäkoskelle iloinen helpotus lauantaina. Pärmäkoski hiihti vahvasti kaikki neljä starttiaan aika-ajosta finaaliin, ja uran parasta sprinttisijoitusta sivunnut tulos vahvisti, että keho on toipunut viikon takaisesta flunssasta.

– Olen tosi tyytyväinen tulokseen, ja tuli hyvä mieli, kun kroppa ja jalat toimivat niin hyvin. Tämä osoitti, että olen toipunut räkätaudista, kakkostilaa riehakkaasti tuuletellut Pärmäkoski kertoi.

Pärmäkoski jäi kirikamppailussa 2,07 sekuntia sprintin norjalaisesta olympiavoittajasta ja maailmanmestarista Maiken Caspersen Fallasta. Pärmäkoski mietti kilpailun jälkeen, että hänen olisi pitänyt hyökätä loppukilpailussa rajummin.

– Vahvuuteni tulevat esiin, jos sprintissä on matkalla vauhtia niin, ettei ratkaisua tarvitse hakea puhtaasti kirillä. Itse vedin kovaa puolivälierän. Joka kierroksella mentiin yhä kovempaa, mutta finaalissa minun olisi ehkä pitänyt lähteä nykimään rohkeammin, Pärmäkoski pohdiskeli.

– Olen aina hallinnut sprinttikisoja keulasta, kun olen menestynyt. Takaa on vaikea nousta kärkeen, ellei ole ihan ylivoimaisessa kunnossa.

Kolmanneksi sijoittunut Yhdysvaltain Sadie Bjornsen jäi voittajasta jo viisi sekuntia. Norjan Ingvild Flugstad oli neljäs ennen Rukan sprintin voittanutta Ruotsin Stina Nilssonia ja Yhdysvaltain Jessica Digginsiä.

PärmäkoskipodiumModNFNaisten kärkikolmikko kukituksessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Sprinttipäätös venyy tammikuulle

Pärmäkoski päätti jo ennen kesän harjoituskautta, että perinteisen sprintti saattaa olla hänen lajinsa Pyeongchangin olympialaisissa. Rukan kuudennen sijan ja Lillehammerin kakkostilan jälkeen hän miettii silti edelleen rauhassa lajivalikoimaansa.

– Sprintti on yksi mahdollisuus, mutten lupaa mitään. Päätän olympiamatkat vasta tammikuussa. Menen siihen asti kilpailuviikonloppu kerrallaan.

Pyeongchangin sprinttireitti on raskaampi kuin Lillehammerissa.

– Siellä nousut ovat jyrkempiä kuin täällä, mutta myös niiden latujen pitäisi sopia minulle, jos jalka toimii yhtä hyvin kuin tänään, Pärmäkoski arvioi.

STT–PASI REIN

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri