quantum banneri 2

Aamu alkoi hankalasti Lillehammerissa - Aikainen startti kangisti naishiihtäjät

Aino-Kaisa Saarinen onnistui pääsemään karsinnasta jatkoon Lillehammerissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Aino-Kaisa Saarinen onnistui pääsemään karsinnasta jatkoon Lillehammerissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä ymmärsi Lillehammerin sprintin aika-ajoon jämähtäneitä suomalaisnaisia. Anne Kyllönen oli aika-ajossa 36:s, Kerttu Niskanen 37:s, Laura Mononen 38:s ja Leena Nurmi 40:s. Vain Lahden MM-mitalisti Krista Pärmäkoski ja maajoukkueen kokenein hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen selviytyivät pudotuslähtöihin.

– Aamun ensimmäinen startti ei ollut kenellekään helppo, kun kilpailu alkoi jo kello 8.45. Tällainen aikataulu on aika erikoinen, Jylhä totesi.

Karsiutunut nelikko hiihti tahmeasti ja lähes tasatahtiin kymmenkunta sijaa normaalitasoaan heikommille sijoituksille.

– Oli hienoa, että Kristan lisäksi Aikku meni aika-ajosta jatkoon. Se antoi varmasti uskoa muille, Jylhä arvioi tavallisesta poikkeavan tuloksen merkitystä.

Päävalmentajan suurin ilonaihe oli luonnollisesti Pärmäkosken kakkostila.

– Kristan kaksi peräkkäistä finaalipaikkaa ja tämä kakkostila osoittavat, että hänellä on kiinnostusta ja kykyä sprinttiin, Jylhä muotoili ja veikkasi lajia myös Pärmäkosken olympiaohjelmaan.

– Varmaankin hiihtää sprintin, jos on terveenä.

Jylhä oli tyytyväinen myös mieshiihtäjien kokonaispanokseen, vaikka Iivo Niskasen ja Lauri Vuorisen välieräpaikat jäivät suomalaisten parhaiksi saavutuksiksi.

– Joukkueena suoritus oli tasavahva, Jylhä totesi ja kiitteli miehiä taktisista onnistumisista.

STT–PASI REIN

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri