quantum banneri 2

Johansson Norgren ja Nygaard La Sgambedan ykköset

Kuva: Visma Ski Classics

Kuva: Visma Ski Classics

Maratonhiihtojen Visma Ski Classics jatkui lauantaina Italian Livignossa, jossa hiihdettiin La Sgambeda. Pituudeltaan 35 kilometrin yhteislähtökilpailun ratkaisut nähtiin odotetusti vasta viimeisellä kilometrillä, jossa Andreas Nygaard oli nopein.

Nygaard kiihdytti muilta irti aivan lopussa ja onnistui kukistamaan toiseksi tulleen Thorgeir Skare Thygesenin. Kolmas oli Stian Hoelgaard.

- Tunsin itseni vahvaksi tänään, mutta kilpailu oli vaikeampi kuin odotin, kun pidimme hyvää vauhtia. Olen hyvässä kunnossa ja tiesin, ettei kukaan voi lyödä minua lopussa. Nyt minun täytyy varmistaa, että olen podiumilla jokaisessa kisassa tästä lähtien, koska menetin 50 pistettä, kun en kilpaillut viime viikonloppuna, Nygaard kommentoi järjestäjien tiedotteessa.

Paras suomalainen oli kahdeksanneksi hiihtänyt Team Mäenpään Ari Luusua. Luusua jäi voittajasta vain kaksi sekuntia. Niko Koskela oli 21:s ja Antti Lampinen 27:s.

SgambedapodiumNaisten kilpailun kärkikolmikko. Kuva: Visma Ski Classics

Naisten kilpailussa erottui jo aikaisessa vaiheessa seitsemän naisen joukko, johon kuuluivat Britta Johansson Norgren, Katerina Smutna, Kari Vikhagen Gjeitnesr, Astrid Öyre Slind, Sara Lindborg, Lina Korsgren ja Laila Kveli. 500 metriä ennen maalia Johansson Norgren karkasi muilta ja nappasi voiton ennen Katerina Smutnaa.

- Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Aloitin loppukirin ehkä vähän turhan aikaisin, mutta onneksi onnistuin pysymään muiden edellä loppuun asti. Tämä oli hieno startti kaudelle. Nyt menen takaisin kotiin treenaamaan kovaa ja viettämään aikaa perheeni kanssa, Johansson Norgren kertoi.

Terhi Pollari oli 10:s, Niina Virtanen 14:s ja Terttu Lappi 25:s.

Visma Ski Classics jatkuu tammikuussa Itävallan Seefeldissä, jolloin kilpaillaan Kaiser Maximilian Lauf.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri