quantum banneri 2

Tarjei Bö Östersundin ykkönen - Hiidensalo parhaana suomalaisena 63:s

Bön veljeksien hallintaa Östersundissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Bön veljeksien hallintaa Östersundissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kokenut Tarjei Bö pitkästä aikaa maailmancup-voittoon.

Suomalaisista parhaana Olli Hiidensalo oli 63:s. Hänen vauhtiaan hidastivat ammunnan kaksi sakkokierrosta, jotka tulivat pystypaikalta. Hiidensalo näki, että ylipäänsä hän tuhlasi ampumapaikalla liikaa aikaa.

– Tuonkin sakkomäärän olisi pystynyt ampumaan nopeammassa ajassa. Siinä on yksi osa-alue, jota voi parantaa, Hiidensalo sanoi.

Hän selviytyi viime vuonna Östersundissa takaa-ajoon oltuaan sprintissä 51:nen. Nyt matkaa sijaan 60 ja viimeiseen takaa-ajopaikkaan oli 6,6 sekuntia.

– Takaa-ajopaikka meni kyllä jo heti makuupaikalla, Hiidensalo arvioi.

HiidensaloSahLivanovOlli Hiidensalo oli jälleen paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Viime cup-voitto helmikuussa 2013

Lauantain kilpailun voitti Norjan kokenut Tarjei Bö. Hänen uransa yhdeksäs maailmancupin ykköstila heltisi täpärällä 0,7 sekunnin erolla ennen Ranskan Martin Fourcadea. Kolmas oli Saksan Erik Lesser. Kärkikolmikosta jokainen ampui yhden sakon.

Östersundissa normaalimatkan voittanut Norjan Johannes Thingnes Bö tärväsi pikakisan mahdollisuutensa ammuttuaan makuupaikalla kolme laukausta ohi. Silti Bö nousi hurjalla hiihdolla sijalle 11 ja on takaa-ajossa täysin voittotaistelussa, 34,4 sekuntia kärjen takana.

Vanhemman veljen Tarjei Bön edellinen maailmancupin voitto oli peräisin helmikuulta 2013, Oslon Holmenkollenin sprintistä. Silloin Bö voitti toiseksi tulleen Fourcaden 0,1 sekunnilla.

29-vuotias Bö on sairastellut paljon, mutta nyt näyttää valoisammalta.

– Kevensin kesäharjoitteluani, ja se tuntuu auttavan.

SeppäläSahlIvanovHyvässä hiihtokunnossa oleva Seppälä on kamppaillut ammunnan kanssa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Seppälän jyvä täysin kateissa

Muista suomalaisista neljän sakon rasittama Tero Seppälä oli 81:nen. Hän manaili heikkoa ammuntaansa.

– Tuntui, että ilman sakkoja olisin pystynyt takaa-ajopaikan hankkimaan. Nyt pitää valmennuksen kanssa selvittää, miksei ammunta suju niin kuin harjoituksissa.

Vatsavaivaisen Tuomas Grönmanin korvannut Mikko Loukkaanhuhta päätyi maalissa sijalle 104. Hän ampui Seppälän tavoin neljä sakkoa.

Loukkaanhuhta ehti Östersundissa kilpailla avauspäivänä viime sunnuntaina parisekaviestissä.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri