quantum banneri 2

Denise Herrmann takaa-ajon voittoon - Mäkäräinen seitsemäs

Denise Herrmann on hurjassa iskussa ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Denise Herrmann on hurjassa iskussa ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen piipahti alkumatkasta toisena, mutta putosi neljän ohilaukauksen myötä seitsemänneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Östersundissa.

Voiton vei saksalainen Denise Herrmann ennen ranskalaista Justine Braisazia ja norjalaista Marte Olsbua. Myös Mari Laukkaselle kertyi neljä hutia. Laukkanen sijoittui 30:nneksi.

Mäkäräinen pääsi matkaan kuudentena 26 sekuntia kärjen jälkeen. Ero Herrmanniin supistui nopeasti alle 20 sekunnin, mutta toisen ampumapaikan kaksi hutia pudottivat Mäkäräisen yli minuutin päähän ja kahdeksanneksi. Laukkasen ero kärkeen oli samalla kasvanut minuutista yli kahteen.

Ensimmäisellä pystypaikalla Herrmann ampui kaksi ohi, ja kärkeen pujahti Braisaz. Mäkäräisellekin tuli yksi sakko lisää, ja ero kärkeen pysytteli minuutissa.

Kärkikaksikko Braisaz ja Herrmann lähti viimeiseltä ampumapaikalta peräkanaa. Kolmanneksi noussut norjalainen Marte Olsbu oli jäänyt jo puolisen minuuttia.

Herrmannin hiihtovauhti oli Braisazille liikaa, ja saksalainen karkasi voittoon. Braisaz jäi voittajasta 25,8 ja Olsbu 48 sekuntia.

Mäkäräisen ero kärkeen oli liki puolitoista minuuttia ja Laukkasen yli kolme minuuttia.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Itävallan Hochfilzenissä.

(STT)

 

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri