quantum banneri 2

Mäkäräiseltä ehyt aloitusviikko - Laukkasen vauhti ladulla alkaa löytyä

Kaisa Mäkäräinen on hyvillä mielin, kun ensimmäiset ampumahiihdon maailmancupin osakilpailut on kilpailtu. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen on hyvillä mielin, kun ensimmäiset ampumahiihdon maailmancupin osakilpailut on kilpailtu. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen sijoittui ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Östersundissa seitsemänneksi. Mäkäräinen starttasi matkaan kuudentena, 26 sekuntia Saksan Denise Herrmannin perään. Ensimmäisen paikan nolla-ammunta nosti Mäkäräisen jo toiseksi, mutta toisen makuupaikan kaksi sakkoa pudottivat Mäkäräistä alaspäin.

- Kisa lähti hyvin käyntiin, mutta sitten vähän pakka sekosi toisella makuulla, kun sain kuulla viimeisessä nousussa, että minulla oli tippunut lipas ensimmäisen ammunnan jälkeen. Eli ihan samalla tavalla, kuin kävi Kontiolahden katsastuskilpailuissa. Vaikka lipaskoteloa on korjattu, ja se tuntuu todella tiukalta, silti se tippui. Pakko myöntää, että meni pasmat sekaisin, Mäkäräinen harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Pystypaikoilta Mäkäräinen ampui molemmilta yhden laukauksen ohi. Neljästä sakkokierroksesta huolimatta Mäkäräinen putosi takaa-ajossa vain yhden sijan. Mäkäräisen vauhti ladulla oli tuttuun tapaan vakuuttavaa.

- Ensimmäinen pysty oli hankala, tein siinä ison oman virheen. Viimeinen pysty tuntui jo paremmalta, mutta viimeinen laukaus karkasi vähän liian aikaisin ja meni ohi. Hiihto oli kuitenkin hyvää ja tasaista.

- Minulta kysyttiin, oliko huonot sukset, kun alamäissä laskettiin ohi. Peesihyöty on täällä kuitenkin iso. Jouduin monesti tulemaan laskuun letkan keulilla, ja se saattoi näyttää siltä ettei ollut liukas suksi.

Ampumahiihtäjien kauden avaus Östersundissa on melkoinen urakka. Ampumahiihtäjät kilpailevat viikon sisään neljä matkaa.

- Aika väsynyt olen ja olin jo ennen kisaa. Tämä on aika tiukka kauden aloitus. Onneksi nyt saa neljä välipäivää. Olen hyvillä mielin, ja tämä oli kohtuun ehyt aloitusviikko, Mäkäräinen summasi.

Kilpailun voiton vei kaksi sakkokierrosta ampunut Herrmann 26 sekunnilla ennen Ranskan Justine Braisazia. Kolmas oli Norjan Marte Olsbu. Mäkäräinen hävisi kärjelle lopulta puolitoista minuuttia.

LaukkanenSAhLIvanovMari Laukkanen. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Laukkanen helpottui – vauhti alkaa löytyä

Mari Laukkanen ampui Mäkäräisen tavoin neljä ohilaukausta. Laukkanen oli lopputuloksissa 30:s ja eroa kärkeen kertyi 3:14.

- Makuuammunnat venyivät ajallisesti pidemmiksi, mitä oma tunne oli. Sillä osastolla on tullut paljon takkiin. Harmittavasti vielä molemmista makuista meni viimeinen laukaus ohi. Edelleen vaikka olen viime vuotta etupuolella ammuntatyöskentelyssä, mutta kun neljästä ohilaukauksesta kolme on viimeisiä laukauksia, se jää kaivelemaan, Laukkanen analysoi.

Laukkasen meno suksilla on ollut Östersundissa kovasta harjoittelusta johtuen tahmeaa. Takaa-ajossa vauhti alkoi kuitenkin löytyä. Laukkanen oli puhtaissa hiihtoajoissa jo 10:nneksi nopein.

- Tänään fyysisesti kello tykkäsi vähän enemmän, vaikka tunne ei edelleenkään oikeastaan muuttunut. Oli tärkeä merkki ensi viikkoa ajatellen ja saatiin yksi kisa, joka on jo vähän parempaan suuntaan, Laukkanen iloitsi.

Kokonaisuudessa Laukkanen oli kuitenkin tyytyväinen kauden avaukseensa. Kehitystä aiemmista vuosista on tullut selvästi.

- Östersund on ollut minulle kauden avauksena aina tosi vaikea, todella usein olen lähtenyt täältä kokonaan ilman pisteitä. Viime vuonna taisi olla paras sija 31:s, nyt kaikki sijat olivat sen yläpuolella. Haasteita tuottaa edelleen eniten ammuntarytmi, kun saan sen pidettyä parempana, tekeminen pysyy paremmin kasassa. Tänään oli sen kanssa eniten haasteita.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikon perjantaina Laukkasen nykyisessä asuinmaassa Itävallassa.

- Tässä on nyt hyvin aikaa palautua, seuraava kisa on vasta perjantaina. Ehtii olla pari päivää poissa suksilta ja ehtii jopa käymään kotona, kun en ole kuuteen viikkoon käynyt. Eletään rauhassa oman suunnitelman mukaan kohti ensi viikkoa, Laukkanen päätti.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri