quantum banneri 2

Mäkäräinen saa uusia kovia haastajia

Kaisa Mäkäräinen kärsi Östersundin pakkasissa sormien palelemisesta. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Kaisa Mäkäräinen kärsi Östersundin pakkasissa sormien palelemisesta. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Kaisa Mäkäräinen on päivitellyt, että hiihdon taso naisten ampumahiihdossa nousee koko ajan. Kehityksen vahvisti Östersundin maailmancupissa oikeaksi Saksan Denise Herrmann. Entinen maastohiihtäjä Herrmann otti sunnuntaina sprinttivoittonsa jatkoksi takaa-ajon ykkössijan.

– Jotain tämä kertoo Saksan järjestelmästä. Harva maa pystyy nostamaan lajinvaihtajia huipulle tuota vauhtia, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräisestä huokui maailmancupin avausviikon jälkeen levollisuus.

– Kuudes, seitsemäs ja 11. sija täältä ovat peruskauraa. Enemmän haluaisi, kun tietää, että enempään on mahdollisuudet. Pitää luottaa siihen, että kun muutama ampumasakko tippuu pois, on mahdollisuudet parempaan.

– Pelissä ollaan mukana, Herrmannin jälkeen ladulla toiseksi nopein Mäkäräinen tiivisti.

LaukkanenSAhLMari Laukkanen pääsee ensi viikolla kilpailemaan kotikonnuilleen. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Linnan juhlat jäävät väliin

Mäkäräinen sai kutsun keskiviikkoisiin Linnan juhliin, mutta hän viettää Suomen itsenäisyyspäivän itävaltalaisessa alppikylässä Hochfilzenissä. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna viime talven MM-kisapaikkakunnalla.

– Työ menee huvin edelle, Mäkäräinen kuvaili.

Östersundin takaa-ajossa 30:nneksi sijoittunut Mari Laukkanen odottaa Hochfilzenistä parempaa. Hän pistää reilun tunnin ajomatkan päässä Hochfilzenistä sijaitsevassa Thalgaussa sauvakävelyksi.

– Se on jalalle huoltavaa harjoittelua. Kun olen palautunut tästä, koetan käskyttää kroppaa uudelleen, suunnitteli Laukkanen.

STT–REIMA RAUTIAINEN

 Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri