quantum banneri 2

Pärmäkoski luottavaisin mielin: "Ei ollut paras päivä"

Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen Lillehammerin maailmancupissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen Lillehammerin maailmancupissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupin sunnuntain osakilpailuista Lillehammerissa tuli Norjan miesten ja ruotsalaisen Charlotte Kallan näytöstä. Suomalaisten osalta suoritus jäi kokonaisuudessaan tasapaksuhkoksi.

Miesten yhdistelmäkilpailussa Norja vei neloisvoiton. Voittaja oli Johannes Hösflot Kläbo ennen Martin Johnsrud Sundbya, Hans Christer Holundia ja Simen Hegstad Krügeriä.

– Yritin karistaa muut kannoiltani viimeisessä nousussa. Johannes on kuitenkin fantastinen hiihtäjä ja meidän muiden täytyy vain ottaa opiksi häneltä, kehui Martin Johnsrud Sundby voittajaa järjestäjien haastattelussa.

– En ole luultavasti ikinä nähnyt niin täydellistä hiihtäjää kuin Johannes, säesti Holund.

NiskanenIIvoModNFIivo Niskanen hiihti vahvan perinteisen osuuden. Kuva: Modica/NordicFocus

"Matilla ei lähtenyt"

Maailmanmestari Iivo Niskanen lykki seitsemänneksi. Niskanen johti kisaa perinteisen osuuden jälkeen, mutta taipui vapaan hiihtotavan osuudella. Hän hävisi kärjelle lopulta reilut 16 sekuntia.

Toinen mestarihiihtäjä Matti Heikkinen jäi heti kisan alussa kärkiryhmän vauhdista. Lopulta hän keskeytti kisan.

– Matilla ei vain lähtenyt homma käyntiin. Hän roikkui jonkin aikaa mukana odottaen että rupeaisi lähtemään, muttei lähtenyt, kertoi STT:lle päävalmentaja Reijo Jylhä.

Myös Kusti Kittilä keskeytti. Päävalmentaja Jylhän mukaan Kittilällä oli ongelmia suksen pidon kanssa. Antti Ojansivu oli lopputuloksissa 35:s ja Lari Lehtonen 43:s.

SaarinenModNFAino-Kaisa Saarinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Pärmäkoski hävisi yli minuutin voittajalle

Naisten kisassa ruotsalaistähti Kalla oli ylivoimainen. Hän jätti toiseksi sijoittuneen Norjan Heidi Wengin taakseen liki 20 sekunnin erolla. Krista Pärmäkoski hävisi Kallalle yli minuutin ja oli seitsemäs.

– Jäin lähdössä aika kauas, en osannut hyvin lukea paikkaa. Pitkässä nousussa hiihdin keulaa kiinni, mutta sieltä tulikin sitten jo heti isku. Varmasti hiihdin siinä itseltäni jalkoja alta, sen jälkeen oli pelkkää taistelua loppuun asti, Pärmäkoski raportoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Luottavaisin mielin olen kuitenkin, kun tietää ettei itsellä ollut paras päivä ja silti pystyin tuollaiselle sijalle hiihtämään, Pärmäkoski jatkoi.

Kerttu Niskanen oli 17:s, Laura Mononen 19:s, Anne Kyllönen 22:s, Aino-Kaisa Saarinen 26:s ja Johanna Matintalo 48:s.

Konkarihiihtäjä Saarinen ei selviytynyt kisasta ongelmitta, mutta oli toiveikkain mielin taiston tauottua.

– Vaihdossa tuli pientä kolaria Justyna Kowalczykin kanssa. Tiputin sauvan ja jouduin kääntymään sitä hakemaan. Kolaroinnin jälkeen oli aika vaikea lähteä hakemaan omaa rytmiä luistelemiseen. Jalat eivät toimineet siihen malliin, kuin olisin toivonut. Näyttää kuitenkin siltä, että kunto alkaa pikkuhiljaa nousemaan, Saarinen kertoi.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri