quantum banneri 2

Venäjän hiihtovalmentaja itsevarmana: Ustjugov saa osallistua olympialaisiin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen olympiakomitea KOK sulki Venäjän ulos talviolympialaisista tiistaina, mutta Venäjän maastohiihtomaajoukkueen miesten valmentaja Markus Cramer ei ole huolissaan Sergei Ustjugovin suhteen.

 

Saksalaisvalmentaja on varma, että maan ykköshiihtäjä pääsee mukaan Pyeonchangin olympialaisiin. Cramer myöntää, ettei tällä hetkellä tiedä, millä kriteereillä yksittäiset venäläisurheilijat voivat osallistua Etelä-Korean kisoihin, mutta hän ei ymmärrä miksi Ustjugov ei voisi osallistua.

- Hänet on testattu todella monta kertaa ulkomailla, Cramer huomauttaa Norjan TV2:n haastattelussa.

Ustjugov on tärkeä mitalitoivo venäläisille. Vielä Rukalla hän hiihti vaisusti, mutta Lillehammerin sprintissä hän oli toinen ja yhdistelmähiihdossa hän oli yhdeksäs. Lahden MM-kisoissa Ustjugov voitti yhdistelmähiihdon sekä parisprintin ja oli hopealla viestissä, 50 kilometrillä ja sprintissä.

Joka tapauksessa olympialaisissa ei todennäköisesti nähdä yhtäkään sellaista valmentajaa, joka toimi Venäjän maajoukkueessa Sotshin olympialaisissa. Sen vuoksi Venäjä menettää nykyisestä maajoukkueesta kolme valmentajaa.

- On tietenkin suuri haaste vaihtaa avainhenkilöitä tässä vaiheessa, vaikea tehtävä näin lähellä olympialaisia, Cramer jatkaa.

Cramerin mukaan valmentajaongelmat heijastuvat myös urheilijoiden valmistautumiseen, sillä tilanne voi vaikuttaa siihen, ovatko valmentajat paikalla urheilijoiden harjoituksissa, eivätkä urheilijatkaan tiedä ketkä valmentajat pääsevät olympialaisissa ladun varteen.

Cramer toivoo myös, että FIS olisi antanut KOK:lta kilpailukiellon saaneiden venäläishiihtäjien kilpailla maailmancupissa.

- Mutta kaikki on vaikea ymmärtää ja varmasti vaikea ratkaista, Cramer pohti.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri