quantum banneri 2

Tartu Maraton valmistautuu kolmeen latuvaihtoehtoon

Vuonna 2017 Tartu Maraton kiersi Tehvandin hiihtokeskuksen tekolumiradalla. Kuva: Kaimo Puniste/Tartu Maraton

Vuonna 2017 Tartu Maraton kiersi Tehvandin hiihtokeskuksen tekolumiradalla. Kuva: Kaimo Puniste/Tartu Maraton

Tartu Maraton hiihdetään 18. helmikuuta, mutta reitistä pystytään tarvittaessa päättämään vaikka tapahtumaa edeltävällä viikolla lumitilanteen mukaan.

‒ Valmistaudumme käytännössä kolmeen vaihtoehtoon: A) lunta on tarpeeksi ja hiihdetään perinteisellä 63 km reitillä, B) maraton hiihdetään suurimmaksi osaksi luonnon lumella, mutta lyhyemmällä reitillä ja C) Tartu Maraton käydään Otepäällä Tehvandin hiihtokeskuksen tekolumiladulla, kertoo kilpailunjohtaja Indrek Kelk.

‒ Toivomme tietysti, että emme joudu ottamaan käyttöön vaihtoehtoa C, kuten viime vuonna, hän lisää.
Vuoden 2017 Tartu Maraton käytiin noin kuuden kilometrin pituisella ladulla ja reitit lyhennettiin 34 ja 16 kilometrin pituisiksi.

‒ Epäröimme laittaa tuhansia hiihtäjiä lyhyelle kierrokselle, mutta itse asiassa se toimi hyvin, sillä meillä oli kuusi eri yhteislähtöä. Reitin pituuskin oli riittävät, etteivät hitaammat hiihtäjät häirinneet nopeimpia, sanoo Kelk.

Osallistujista suuri osa oli Kelkin mukaan tyytyväisiä lyhyempiin matkoihin, sillä huonona hiihtotalvena monilla oli takana niukasti hiihtokilometrejä.
Vuoden 2018 Tartu Maratoniin on aikaa vielä kaksi kuukautta, joten reittipäätöksiä ei tarvitse vielä tehdä.

‒ Reitistä päätetään ehkä vasta tapahtumaviikon ensimmäisinä päivinä. Jos luonnonlunta on tarpeeksi ja olosuhteet ovat hyvät ja tasaiset, yritämme toki tehdä päätöksen aiemmin, Kelk sanoo.

Tällä hetkellä Etelä-Virossa on paremmat hiihto-olosuhteet kuin Etelä-Suomessa. Tehvandin hiihtostadionilla on hyväkuntoinen 4 km latu ja reitin loppuosan 8 km Hellenurme-Elva on mahdollista hiihtää vapaalla.

Tartu Maraton käydään perinteisellä hiihtotavalla ja se on osa FIS Worldloppet Cup -sarjaa.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama