quantum banneri 2

Mäkäräinen ehti reagoida olosuhteiden muutokseen

Kaisa Mäkäräinen pääsee takaa-ajoon kuudentena. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen pääsee takaa-ajoon kuudentena. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Itävallan Hochfizenissä suomalaisittain mainiosti.

Ensin Tero Seppälä nappasi miesten kisassa uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet ja sen jälkeen Kaisa Mäkäräinen sijoittui naisten pikakilpailussa kuudenneksi. Voiton vei Valko-Venäjän Darya Domracheva. Mäkäräinen ampui sankassa lumisateessa käydyssä kilpailussa kaksi sakkokierrosta ja jäi kärjestä lopulta 50 sekuntia.

- Olosuhteet muuttuivat aika radikaalisti kohdistuksen jälkeen. Olin ehtinyt testata sukset ennen sitä, joten pakko antaa iso kiitos huollolle, että ne olivat hereillä ja tekivät vielä viimeiseen asti uutta testiä. Lähdin sitten kisaan eri suksella, mikä oltiin alkuperäisessä testissä valittu. Oli varmasti oikea valinta, Mäkäräinen kiitteli.

Mäkäräinen ampui molemmilta paikoilta yhden laukauksen ohi. Lumisade ei hänen mukaansa kuitenkaan ammuntaa haitannut.

- Makuuammunnasta ei ole varsinaista kerrottavaa, pysty sen sijaan oli vaikeaa alusta asti. Parempi oli taistella 43 sekuntia, kuin ampua normirytmillä, jos ei tunnu olevan yhtään hallussa, sakkojen riski kasvaa niin suureksi. Olin pystyammunnassa ihan puhki. Tonnin korkeus on salakavala, happoja kertyy ja palautuminen ei ole niin nopeaa, kuvaili Mäkäräinen.

Mäkäräinen starttasi kilpailuun tavoistaan poiketen vasta kolmannessa lähtöryhmässä.

- Lähtöryhmän valinta osoittautui oikeaksi, kaikki hiihtivät yhtä ja samaa uraa. Kärsin jonkin verran ensimmäisellä ringillä siitä, kun oli hitaampia urheilijoita edessä ja jouduin kiertelemään umpihangen kautta. Oma hiihto tuntui kuitenkin paranevan loppua kohden koko ajan. Hyvillä mielin huomiseen, ja onneksi silloin on viisi hiihtäjää etupuolella avaamassa tietä.

Mari Laukkanen ylsi myös niukasti maailmancupin pisteille sijoittumalla 40:nneksi. Laukkanen ampui kolme sakkokierrosta ja jäi kärjestä kaksi minuuttia.

- Jalat tuntuivat tänään toimivan jo paremmin, vaikka nitkahdinkin vähän lopussa. 45 sekunnin ammuntoihin olen kuitenkin todella pettynyt, pitkän ammunnan takia jalat alkoivat tärisemään pystyllä, minkä takia vedin kaksi viimeistä ohi, pettynyt Laukkanen kommentoi.

Laura Toivanen oli kauden ensimmäisessä maailmancup-kilpailussaan 101:s.Hän ampui kuusi sakkokierrosta ja jäi kärjestä viisi ja puoli minuuttia. Kärkipäässä startannut Toivanen joutui ladun avaajaksi ensimmäisellä kierroksella.

- Ammunta oli haastavaa, kun olosuhteet muuttuivat niin radikaalisti. Pystyssä olin niin kohmeessa, että kaikki laukaukset olivat vähän myöhässä. Tämä ei ollut toivottu avaus, mutta luulen, että viestissä on terävämpää menoa. Ainakin olosuhteet ovat siinä samat, kun kaikki ovat pekalla yhtä aikaa.

Venla Lehtonen sijoittui uransa ensimmäisessä maailmancup-startissaan sijalle 95. Lehtonen joutui kiertämään viisi sakkokierrosta ja jäi kärjestä neljä ja puoli minuuttia.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu huomenna Hochfilzenissä takaa-ajoilla.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri