quantum banneri 2

Hakola iloitsi kehittymisestään, mutta harmitteli palkintosijan karkaamista

Ristomatti Hakola hyvässä vauhdissa Davosissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakola hyvässä vauhdissa Davosissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakolaa jäi Davosissa hiukan kaivelemaan, että uran ensimmäinen palkintosija karkasi maastohiihdon maailmancupissa. Hakola sivusi silti Sveitsissä uransa parasta cup-sijoitusta hiihtämällä neljänneksi sprintissä.

– Pieni nukahdus ensimmäisen kierroksen viimeiseen kurviin. Jäin siinä vähän ratkaisevasti, Hakola harmitteli STT:lle.

Hakola on silti tyytyväinen kauden aloitukseen, joka on tuottanut uran ensimmäiset finaalipaikat maailmancupissa. Hakola oli neljäs myös Rukalla marraskuussa.

– Treenikausi oli vähän vaikea, mutta kehitystä on tullut, Hakola kertasi.

Ennen maailmancupia hän saavutti finaalipaikan MM-laduilla, sillä hän hiihti Lahden kotikisoissa kuudenneksi. Hakolan monipuolisuutta kuvaa, että hän pystyy haastamaan maailman kärjen molemmilla hiihtotavoilla.

– On aina hienoa, kun suksi kulkee. Nyt olen hiihtänyt molemmilla tyyleillä finaaliin, Hakola iloitsi ja kertoi jatkavansa kautta ensi viikonloppuna Skandinavia-cupissa Sotkamossa.

Parmakoski03122017fm056Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Sunnuntaina uusi testi

Krista Pärmäkoskelle vapaan hiihtotavan sprintti ei välttämättä ole paraatimatka, joten välieräpaikka kelpasi Davosissa. Pärmäkoski oli yhdeksäs.

– Aina olisi kiva hiihtää finaalissa, sillä tavalla harmittaa. Mutta kun on kymppisakissa, se on hyvä, Pärmäkoski sanoi.

Hän kertoi "jalan suoristuneen" puolivälierässä Stina Nilssonin vauhdissa, mutta pystyi silti taistelemaan välierässä. Maalisuoralle johtaneen kurvin jäiset kohdat yllättivät kuitenkin Pärmäkosken.

– En ollut ainut, joka siihen kompastui. Menihän siinä Ruotsin mieskin (Teodor Peterson) nurin.

Hakola ja Pärmäkoski ehtivät tottua Davosin 1 600 metrin korkeuteen vajaan viikon. Sunnuntaina Pärmäkoski testaa vapaan hiihtotavan normaalimatkan kuntonsa 10 kilometrillä, joka on myös olympialaisten kisamatka helmikuussa.

– Siihen tulevat Charlotte Kalla, Ragnhild Haga ja Marit Björgen, jotka eivät tänään hiihtäneet. Siinä voi olla kärkikolmikko, Pärmäkoski sanoi.

Klaebo09122017fm10Johannes Kläbolle ei näytä löytyvän pysäyttäjää. Kuva: Modica/NordicFocus

Kläbo jatkoi voittotahtiaan

Tämän kauden hiihtosensaatio, norjalainen Johannes Hösflot Kläbo jatkoi lauantaina voittotahtiaan maastohiihdon maailmancupissa. Kläbo oli suvereeni ykkönen Davosin sprintissä vapaalla hiihtotavalla.

Maailmancupia johtava Kläbo on juhlinut voittoa alkukauden kaikissa kisoissa. Vain Rukan vapaan hiihtotavan takaa-ajon osuusajoissa hän joutui hellittämään ykköspaikasta, vaikka tuli takaa-ajosta maaliin voittajana.

Sunnuntaina Kläbo antaa muille mahdollisuuden, koska ei hiihdä Davosissa 15 kilometrin kisaa.

Naisten sprintissä Ruotsin Stina Nilsson otti kauden toisen sprinttivoittonsa oltuaan ykkönen myös avauskisassa Rukalla. Nilsson kukisti Norjan Maiken Caspersen Fallan 0,08 sekunnilla.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri