quantum banneri 2

Laukkasen hiihtovauhti kasvaa kisa kisalta - Seppälä pisteiden tuntumaan

Mari Laukkanen hiihti jälleen pisteille ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: SAhL/Ross Burton

Mari Laukkanen hiihti jälleen pisteille ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: SAhL/Ross Burton

Mari Laukkanen oli ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajon 38:s Itävallan Hochfilzenissä. Laukkanen aloitti kilpailun hienosti ampumalla kaksi ensimmäistä paikkaa puhtaasti. Ensimmäiseltä pystypaikalta tuli kuitenkin kolme sakkokierrosta ja viimeiseltä paikalta vielä yksi.

- Ammuntarytmissä on vielä tekemistä, oikeastaan viimeinen ammunta oli ainoa. josta voi antaa puhtaat paperit. Harmittavasti ensimmäisessä makuussa rohkeaa rytmiä rikkoi syöttöhäiriö, Laukkanen analysoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Laukkanen lähti matkaan sijalta 40. Neljästä sakosta huolimatta, hiihtoajoissa 13:ksi nopeinta vauhtia pitänyt Laukkanen nousi takaa-ajossa kaksi sijaa.

- Hiihdollisesti taistelen edelleen vähän jalkojen kanssa. Nyt kuitenkin yläkropasta alkaa tulla apuja, joten wassu-pätkät kulkee jo. Jyrkässä tunnen, että ei olla vielä ihan lyönnissä.

Laukkanen on onnistunut tällä kaudella napsimaan pisteitä jokaisesta henkilökohtaisesta maailmancup-startistaan.

- Viime vuonna olin tässä vaiheessa ensimmäisen kerran pisteillä, joten trendi kulkee haasteista huolimatta kuitenkin viime vuotta yläpuolella.

Seppaelae081217cm25Tero Seppälä. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Miesten puolella ainoana suomalaisena mukana takaa-ajossa oli eilen pikakilpailussa uransa kirkkaasti parhaimman sijoituksen napannut Tero Seppälä. Sijalta 24 matkaan lähtenyt Seppälä ampui lumisateessa ja tuulessa seitsemän ohilaukausta ja oli tuloksissa lopulta niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolella 42:s.

- Suksi pelasi tänäänkin ja hiihto tuntui hyvältä. Tänään oli huonompi päivä ammunnassa ja oli kyllä haastava kelikin. Vähän oli ammunnassa kaikenlaista säätämistä, en tiedä johtuiko sitten siitä, kun vierellä oli porukkaa. Siitä tuli varmaan vähän lisää painetta, Seppälä analysoi.

Ennen perjantain pikakilpailua Seppälän paras sijoitus maailmancupissa oli 71:s. Takaa-ajon tulos tyydytti lopulta syystäkin 21-vuotiasta ampumahiihtäjää.

- Sijoitus pysyi kuitenkin kohtuullisena, harmi ettei aivan pisteille ylletty tänään. Hyvillä mielin huomiseen, koitetaan vetää joukkueena hyvä viesti.

Kilpailun voittoon hiihti ylivoimaisesti Norjan Johannes Bö ennen Slovenian Jakov Fakia ja Ranskan Martin Fourcadea. Seppälä jäi kärjestä lopulta 3:51.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama