quantum banneri 2

Lari Lehtonen harmitteli kaatumistaan: "Sen jälkeen hyökkäsi happo kroppaan"

Lari Lehtonen. Kuva: Modica/NordicFocus

Lari Lehtonen. Kuva: Modica/NordicFocus

Lari Lehtonen oli paras suomalainen miesten 15 kilometrillä hiihdon maailmancupissa Sveitsin Davosissa. Lehtonen oli 51:s runsaat kaksi minuuttia kilpailun voittajalle Ranskan Maurice Manificat’lle hävinneenä.

- Tavoite oli hiihtää paremmin kuin aikaisemmin tällä kaudella. Kaksi kierrosta näytti siltä, että tulee hyvä veto. Oli terävää tekemistä. Kolmannen kierroksen alussa jalka oli niin suorana, että menin kaatumaan alamäen jäiseen kohtaan. Sen jälkeen hyökkäsi happo kroppaan ja oli tosi vaikeaa, Lehtonen avasi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kaatuminen luonnollisesti harmitti hiihtäjää.

- Siihen meni tosi paljon sijoja. Sen puolesta jäi vähän huono maku suuhun. Pitäisi pysyä pystyssä, jos haluaa pärjätä.

Kilpailutauolta maailmancupiin palannut Ville Nousiainen oli toiseksi parhaana suomalaisena 53:s.

- Taktiikkana oli hiihtää kolme tasaisen vahvaa kierrosta. Se ei kuitenkaan mielestäni täysin onnistunut. Ensimmäinen kierros oli ihan jees, mutta sitten vähän hynähti siihen. Sain hyviä selkiä, mutta en pystynyt pitämään niitä. Tuloksissa näkyi jonkun verran pitkä kilpailutauko, Nousiainen analysoi.

Hiihdon maailmancup jatkuu Italian Toblachissa ensi viikonloppuna.

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri