quantum banneri 2

Miehet onnistuivat viestissä - Naisissa vaihteleva tuuli teki tepposet

Tero Seppälä suoritti jälleen vahvasti ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: SAhL/Ross Burton

Tero Seppälä suoritti jälleen vahvasti ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: SAhL/Ross Burton

Ampumahiihdon maailmancupissa Itävallan Hochfilzenissä kilpailtiin päätöspäivänä viestit. Miesten viestissä Suomen nelikko Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Mikko Loukkaanhuhta ja Olli Hiidensalo hiihtivät sijalle 12. Viestin voitti Norja lähes kahdella minuutilla ennen Saksaa ja Ranskaa. Suomi jäi kärjestä reilut kuusi minuuttia.

Viestin aloittanut Grönman selvisi tuulisessa kelissä neljällä varapatruunalla ja vaihtoi sijalla 16.

- Tänään makuulla oli sormet jäässä ja oli hirmu taistelua, että sain varapatruunat sisään. Tuuli teki kelistä tosi kylmän ja vaikeutti ammuntaa, Grönman kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

- Pysty oli hyvä, ja sitä kautta kiva paikkaus omaan suoritukseen. Sijoitus joukkueelta tosi hyvä viime vuosiin verrattuna, Grönman iloitsi.

Seppälä jatkoi toisella osuudella viikonlopun hienoja suorituksiaan. Seppälä käytti kolme varapatruunaa ja oli osuusajoissa viidenneksi nopein. Samalla Suomen sijoitus nousi viestissä jo yhdeksänneksi.

- Oma suoritus oli ihan hyvä, kohtuullisesti jaksoi vielä hiihtää, vaikka painoikin jo kaksi kovaa kisaa alla. Onneksi onnistuin tänään penkalla olosuhteisiin nähden hyvin. Sen jälkeen oli mukava hiihdellä ja nostaa vähän sijoitusta, Seppälä kertoi.

LoukkaanhuhtaSahLMikko Loukkaanhuhta. Kuva: SAhL/Ross Burton

Mikko Loukkaanhuhta joutui kiertämään kolmannella osuudella kaksi sakkokierrosta pystypaikan jälkeen ja Suomen sijoitus vaihdossa oli 14:s.

- Jouduin hiihtämään aika paljon yksin ja ehkä alkuun hiihdin vähän jalkoja alta. Makuu meni tuleen nähden kohtuullisesti, mutta pysty oli todella huono. En tiedä mitä tapahtui ja miksei osunut. Sen jälkeen tultiin sen minkä pääsi vaihtoon, vaikka vähän tummuin. Onneksi muut pojat hiihtivät niin hyvin, Loukkaanhuhta kommentoi.

Suomen ankkuri Olli Hiidensalo käytti yhteensä viisi varapatruuna ja nosti Suomen sijoitusta lopulta kaksi pykälää.

- Suksi oli parempi kuin pikakisassa, ja sen myötä hiihtokin tuntui huomattavasti helpommalta. Ammuntaolosuhteet olivat vähän haastavat, mutta silti olisi pitänyt suoriutua paremmin penkalla. Kuitenkin meiltä hyvä sijoitus, Hiidensalo summasi.

ToivanenSahLLaura Toivanen. Kuva: SAhL/Ross Burton

Naisten viestissä Suomen nelikon Laura Toivanen, Mari Laukkanen, Venla Lehtonen ja Kaisa Mäkäräinen sijoitus oli 16:s. Viestin voittoon hiihti Saksa 44 sekunnilla ennen Ukrainaa. Kolmas oli Ranska niukasti ennen Venäjää.

Suomen aloittaja Laura Toivanen ampui kovassa tuulessa yhden sakkokierroksen ja vaihtoi sijalla 20.

- Vaihteleva tuuli teki tepposet tänään. Hiihto oli parempaa kuin pikakilpailussa. Harmittaa koko joukkueen puolesta, toisaalta tämä on juuri ampumahiihtoa. Kovia maita jäi myös kauas kärjestä, Toivanen sanoi.

Mari Laukkanen käytti toisella osuudella neljä varapatruunaa ja nosti joukkueen sijalle 18. Suomi ohitettiin lopulta kierroksella kolmannella osuudella, ja Kaisa Mäkäräinen ei päässyt matkaan.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina Ranskan Le Grand Bornandissa.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri