quantum banneri 2

Invenius IBU-Junior Cupissa kolmas - Toivanen vauhdikkain IBU-Cupissa

Ahti Toivasen vauhti alkaa sairasteluiden jälkeen löytyä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Ahti Toivasen vauhti alkaa sairasteluiden jälkeen löytyä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Suomen joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana viikonloppuna alle 21-vuotiaiden IBU Junior Cup- osakilpailuissa. Itävallan Obertilliachissa hiihdettiin pikakilpailut sekä lauantaina että sunnuntaina.

Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Tuukka Invenius sijoittumalla upeasti kolmanneksi sunnuntain pikakilpailussa. Invenius ampui yhden sakkokierroksen ja jäi kilpailun voittaneelle Ranskan Emilie Claudelle puoli minuuttia. Kilpailun kärkikaksikko ampui molemmat puhtaasti.

Lauantain pikakilpailussa Invenius ampui pystystä kolme sakkokierrosta, mutta kolmanneksi nopein hiihtovauhti nosti sijoituksen kuitenkin lopulta yhdeksänneksi.

- Hiihto oli tänään yhtä hyvää kuin eilen, mutta tänään pysty lähti kulkemaan paremmin, ja tuloskin on sen mukainen.

- En tiedä olenko koskaan ampunut pikakilpailusta nollia pystystä. Sattui hyvään paikkaan, tyytyväinen Invenius kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Jaakko Ranta oli viikonloppuna myös hyvässä vireessä. Ranta nappasi kilpailuista sijat 11 ja 21.

Naisten puolella parhaasta sijoituksesta vastasi Saana Lahdelma. Hän ampui sunnuntaina yhden sakkokierroksen ja oli lopputuloksissa 19:s.

Toivanen ja Rolig pisteiden tuntumassa IBU-cupin takaa-ajossa

Ampumahiihdon IBU-cupissa kilpailtiin viikonlopun aikana Sveitsin Lenzerheidessa. Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Jessika Rolig, Sami Orpana ja Ahti Toivanen sijoittuvat 11:nneksi perjantain sekaviestissä. Joukkue jäi reilut seitsemän ja puoli minuuttia kilpailun voittoon hiihtäneelle Ranskalle.

- Hiihto kulki avauksessa yllättävän hyvin, vaikka yleensä en kovin nopeasti sopeudu korkealle. Pystyin myös ampumapenkalla ohittelemaan jonkin verran tyttöjä, joten siihen olen tyytyväinen, joukkueen aloittaja Minkkinen kommentoi.

Suomen kolmannella osuudella Orpana joutui kiertämään kolme sakkokierrosta.

- Tosi huonosti meni. Pitää panostaa seuraavissa kilpailuissa ammuntaan erityisen paljon, pettynyt Orpana kommentoi.

Orpana05012017ManzNFSami Orpana. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Lauantain pikakilpailussa Suomen naisista parasta vauhtia esitti sijalle 42 hiihtänyt Jenny Fellmann. Jessika Rolig oli 54:s ja Suvi Minkkinen 71:s.

Neljä sakkokierrosta ampunut Minkkinen kärsi kilpailun aikana jäätyneistä sormista.

- En tiedä mistä johtui, että jäätyivät niin pahasti. Ei ollut edes kovin kylmä, mutta ehkä pitkissä alamaissa viima kävi sitten niin kovasti. Hiihto ei myöskään ollut niin pirteää kuin viestissä, ehkä edellinen päivä painoi vielä jaloissa, Minkkinen pohti.

Miesten puolella parhaana suomalaisena Ahti Toivanen oli 48:s. Matti Hakala jäi niukasti takaa-ajon ulkopuolelle sijoittumalla 64:nneksi. Sami Orpana oli 74:s.

- Hiihtoon ei löydy viimeistä vaihetta, on käsijarru päällä. Kisa meni jo makuuammunnassa pieleen. Ohilaukaukset olivat omia virheitä. Ei voi olla tyytyväinen ammuntoihin, Hakala kommentoi.

Hakala27012017ManzNFMatti Hakala. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Sunnuntain takaa-ajossa mainiosti koko viikonlopun ampunut Jessika Rolig oli parhaana suomalaisena 44:s.

- Ammuntaan olen supertyytyväinen, ammuin ainoastaan yhden laukauksen ohi henkilökohtaisilla matkoilla. Hiihto sen sijaan oli tosi vaikeaa edelleen, ja nyt pitää kotona miettiä mikä mättää, ja miten sen kisakunnon saisi esiin. Olen ihan hyvässä kunnossa ollut koko kesän ja syksyn.

- Takaa-ajossa oli kuitenkin jo vähän parempaa hiihtoa, joten ehkä osa menee sopeutumisen piikkiin, Rolig mietti.

Miesten takaa-ajossa Ahti Toivanen nosti sijoituksiaan ollen lopputuloksissa 41:s. Neljä sakkoa ampunut Toivanen tekee paluuta viime kauden sairasteluiden jälkeen.

- Hiihto oli hyvää, alkaa tuntua jo vähän kilpailemiselta, kun vähän alamäessä palautuu ja jaksaa sen jälkeen lyödä. Ammunnassa pieniä huolimattomuusvirheitä, mutta tänään lähti jo pysty hyvin, vaikka oli jo happoa jalassa, Toivanen kommentoi.

- Hyvillä mielin tästä eteenpäin. Vähän reeniä nyt, niin jospa vielä viimeinen vaihe löytyisi, Toivanen päätti.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu ensi viikolla Itävallan Obertilliachissa.

Tulokset IBU-Junior Cup

Tulokset IBU-Cup


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama