quantum banneri 2

Norjan hiihtäjät Toblachin maailmancupiin – lauantaina katsastetaan urheilijoita olympiamatkalle

Johannes Hösflot Kläbo. Kuva: NordicFocu

Johannes Hösflot Kläbo. Kuva: NordicFocu

Maastohiihdon maailmancupin viimeinen kierros ennen joulua käydään Italian Toblachissa viikonloppuna.

Norjalaisten panokset kovenevat, sillä olympiajoukkue alkaa muotoutua joulukuun hiihtotulosten kautta.

Lauantain 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailu on sama matka kuin sunnuntaina Davosissa ja Norjan maastohiihtomaajoukkueen päällikkö Vidar Löfshus pitää kilpailua tärkeänä.

- Lauantain 15 ja 10 kilometriä on erittäin relevantti matka olympialaisia ajatellen ja haluammekin lisää osviittaa siitä, kuka voi hiihtää saman matkan Pyeongchangissa, hän kertoi Norjan liiton tiedotteessa.

Davosissa norjalaiset eivät yltäneet terävimpään kärkivauhtiin neljänneksi sijoittunutta Simen Hegstad Krügeriä lukuunottamatta. Hans Christer Holund mahtui kymmenen joukkoon ja sairasteluista kärsinyt Martin Johnsrud Sundby oli vasta 20:s. Finn Hågen Krogh ja Sjur Röthe saavat Toblachissa uuden mahdollisuuden, kun vastaavasti sunnuntaina heidän taakseen jääneet Sindre Björnestad Skar ja Didrik Tönseth eivät saaneet enää uutta mahdollisuutta Toblachissa. Heidän osaltaan toivo 15 kilometrin olympiamatkasta on erittäin ohut.

Kathrine Harsem ja Niklas Dyrhaug olisivat päässeet mukaan Davosiin, mutta päättivät jättää päättyneen viikonlopun kilpailut väliin. Tulevana viikonloppuna he ovat takaisin maajoukkueen matkassa ja lauantain kilpailu on heille näytön paikka.

Naisten puolella Norjalla on mukana kaikki maailmancupissa sijoilla 2-5 olevat hiihtäjät.

Toblachissa hiihdetään lauantaina 10 ja 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailu. Sunnuntaina jatketaan takaa-ajolla perinteisellä hiihtotavalla 10 ja 15 kilometriä.

Norjan joukkue Toblachin maailmancupiin 16.-17.12.2017

Miehet
Johannes Høsflot Klæbo
Hans Christer Holund
Simen Hegstad Krüger
Niklas Dyrhaug
Sjur Røthe
Finn Hågen Krogh
Martin Johnsrud Sundby

Naiset

Marit Bjørgen
Ingvild Flugstad Østberg
Thea Krokan Murud
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ragnhild Haga
Kathrine Harsem
Heid Weng

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama