quantum banneri 2

Petter Northug määräharjoittelun parissa – haluaa Tour de Skille

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Alkukaudesta vaisussa vireessä ollut Petter Northug on jälleen harjoittelun parissa. Lillehammerin maailmancupista kesken kaiken kotiin matkustanut Northug on pitänyt kaksi lepopäivää, mutta on nyt palannut ladulle harjoittelemaan.

Norjalaislehti Adresseavisen haastatteli valmentaja Stig Rune Kveeniä, jonka mukaan Northug kykenee harjoittelemaan normaalisti.

- Hän pystyy tekemään kovia harjoituksia, mutta on priorisoinut suuremman määrän, Kveen kertoo.

Kilpailusuunnitelmat ovat tarkentuneet.

- Petter on kääntänyt katseensa joulun välipäiviin, Kveen kertoo viitaten 30. joulukuuta alkavaan Tour de Ski-kiertueeseen.

Valmentaja on optimistinen sen suhteen, että Northug mahtuu hiihtävään kokoonpanoon.

Norja saa asettaa Tour de Skille peräti 10 hiihtäjää, mutta joukkueeseen on tunkua. Kymmenestä paikasta neljä on varattu hiihtäjille, jotka ovat maailmancupin sprintticupissa 20 parhaan joukossa, sillä Tourilla käydään kaksi sprinttiä. Kuusi norjalaista täyttää tämän kriteerin, mutta esimerkiksi Johannes Hösflot Kläbo ei ole kiinnostunut kiertueesta.

Northug on vuoden 2015 Tour de Skin voittaja. Hän tuli Alpe Cermisissä sijainneeseen maaliin toisena, mutta Martin Johnsrudilta otettiin voitto pois dopingrikkomuksen vuoksi. Northug on ollut kiertueella kolme kertaa toinen ja kerran kolmas.

-Juho-Veikko Hytönen

 

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama