quantum banneri 2

Laukkanen menossa eteenpäin, Mäkäräinen harmitteli sakkoja

Mari Laukkanen harjoituksissa Le Grand Bornandissa. Kuva:SAhL/Ross Burton

Mari Laukkanen harjoituksissa Le Grand Bornandissa. Kuva:SAhL/Ross Burton

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina naisten pikakilpailulla Ranskan Le Grand Bornandissa.

 

Suomalaiskaksikko Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen jäivät niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle. Laukkanen oli Slovakian Anastasija Kuzminan voittamassa kilpailussa parhaana suomalaisena 12:s.

- Jouduin tulemaan kisaan todella kevyellä valmistautumisella, kun olotila on kaiken aikaa ollut vähän mollivoittoinen. Ylävartalosta tuntuu löytyvän nyt ihan hyvin potkua, mutta jalat eivät edelleenkään tahdo herätä, Laukkanen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Laukkanen ampui kilpailussa vain yhden sakkokierroksen ja jäi puhtaasti ampuneesta kilpailun voittajasta minuutin ja 23 sekuntia.

- Pikkuhiljaa tulos hilautuu ylöspäin ja tärkeää oikeastaan nyt onkin, että kokonaissuoritusta saataisiin sujuvammaksi, vaikka fyysisesti ei olla sataprosenttisessa lyönnissä. Ammunnan osalta minun pitää olla tyytyväinen ykköseen. Makuun rytmi edelleen teetättää töitä.

- Kaiken kaikkiaan iso kiitos menee tilanteen etenemisestä meidän hierojalla Vesa Kontturille, josta on ollut iso apu tässä prosessissa, että tämä alkaa kääntyä oikeaan suuntaan, Laukkanen kiitteli.

Mäkäräisen rytmi katkesi pystyammunnassa

Mäkäräinen jäi lopputuloksissa kolme sekuntia Laukkasesta ja sijoittui 14:nneksi.

- Vähän nihkeästi lähti liikkeelle. Varmaan pikkuisen tuli takkiin suksella pitkissä laskuissa. Hiihto tuntui ihan hyvälle, niin odotin että olisi ollut ladulla vähän parempi meno. Viimeinen kierros tultiin pelkällä tahdonvoimalla taas, siitä tuli ihan kohtuullinen kierrosaika. Kisa kaatui kuitenkin omiin virheisiin penkalla, Mäkäräinen kertoi.

Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen sekä makuulta että pystystä.

- Makuulta liipaisuvirhe, ihan turhan sakko. Pystyllä oli tosi hyvä tunne ja rytmi, mutta jostain syystä rytmi katkesi. En osaa sanoa minkä takia, niitä vain joskus tapahtuu. Sitten lähti ase seikkailemaan ihan omia teitään minne sattuu, kesti tosi kauan ennen kuin sain sen tulemaan lähemmäs täplää. Ei ollut kovin hyvä mieli lähteä kiertämään rinkiä, kun makuulta oli jo yksi sakko pohjalla, Mäkäräinen harmitteli.

Makarainen141217ManzNFKaisa Mäkäräinen torstain pikakilpailussa. Kuva: NordicFocus

Maailmancup jatkuu naisten osalta torstaina takaa-ajolla, johon Mäkäräinen starttaa jälleen maailmancupin keltainen johtajan liivi yllään.

- Tosi pettynyt olo kuitenkin tällä hetkellä. Ei auta kuin lähteä lauantaina taistelemaan. Toivotaan että vesikeli muuttuu pikkuisen viileämmäksi. Kärki meni tänään äärettömän lujaa. Kärkeen on tosi pitkä matka, mutta kukitussijat ovat kohtuullisen matkan päässä, vaikka vaatii älyttömän hyvää onnistumista, Mäkäräinen pohti.

Toivasen hiihto edelleen vaikeaa

Laura Toivanen ampui kaksi sakkoa ja oli lopputuloksissa 78:s. Eroa kärkeen kertyi kolme ja puoli minuuttia.

- Raskas vesikelin kisa. Makuu oli hyvä ja oman tasoinen. Pystystä ihan pienet virheet, mutta olin ihan kartalla, joten siellä on menty eteenpäin. Hiihdossa edelleen vaikeaa. Pehmeät olosuhteet ja ladulla olleet jyrkät sillat tuottivat vaikeuksia selkäongelmien takia. Kokonaisuus keskinkertaista ja vielä ei olla lähelläkään omaa potentiaalia, Toivanen kommentoi.

Minkkinen ei saanut kaivettua viimeistä vaihdetta

Suvi Minkkinen ampui Toivasen tavoin kaksi sakkokierrosta. Sijoitus oli 83:s, kolme minuuttia ja 48 sekuntia kärjestä.

- Makuu oli huono, varmaan asento jäi vähän löysäksi. Varmaan pidin kahvakädellä vähän huonosti kiinni, kun molemmat ohilaukaukset meni kello neljään. Pysty oli hyvä ja nopea. Lähdin aika reippaasti, tuntui että vähän hyydyin loppuun. Ei jaksanut ihan sellaista viimeistä vaihdetta kaivaa. Kokonaisuutena perus keskitason suoritus, mutta parempaan pitäisi pystyä, Minkkinen kertoi.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama