quantum banneri 2

Johannes Bö ylivoimainen Annecyssa – kaksi suomalaista maailmancupin pisteille ja kaikki kolme takaa-ajoon

Johannes Bö. Kuva: NordicFocus

Johannes Bö. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailu Ranskan Annecyn kaupungin liepeillä oli suomalaisittain lupauksia herättävä.

 

Sekä Tuomas Grönman että Tero Seppälä ylsivät maailmancupin pisteille. Lisäksi Olli Hiidensalo mahtui kaksikon lisäksi 60 parhaan joukkoon, joka tarkoittaa sitä että kolme suomalaista pääsi lauantain takaa-ajokilpailuun.

Miesten 10 kilometrin pikakilpailu oli äärimmäisen tiukka. Hyvissä olosuhteissa hiihdetyssä kisasa ammuttiin huomattavan paljon nolla-ammuntoja, eikä voittoon ollut asiaa edes yhdellä sakolla. Kilpailun kärkikymmenikössä ammuttiin vain yksi ainoa ohilaukaus.

Tasaisesta ammunnasta huolimatta ylivoimaisen osakilpailuvoiton nappasi Johannes Thingnes Bö, joka piti ladulla kovinta vauhtia, eikä tuhlannut aikaa ampumapaikoilla. Martin Fourcade ampui Bön tavoin nollat, mutta ranskalainen ei mahtanut kotiyleisönsä edessä mitään norjalaiselle. Fourcade oli toinen 21 sekuntia voittajasta.

Kisan kolmas oli kotiyleisön edessä jättiyllätyksen tehnyt Antonin Guigonnat.

Suomalaiset takaa-ajoon

Suomalaisittain päivä oli lupauksia herättävä, sillä kolme miestä nähdään lauantain takaa-ajossa.

Tero Seppälän hiihtovauhti oli alkukauden muiden kisojen tavoin hyvällä tasolla, mutta hän ampui yhden sakon sekä makuulta että pystystä. Seppälän ero voittajaan oli 1.45 ja sijoitus 31:s.

Tuomas Grönman onnistui ammunnassa pudottaen kaikki kymmenen taulua. Grönmanin hiihtovauhti ei ollut aivan yhtä hyvää kuin muilla suomalaisilla, mutta nolla-ammunta riitti sijaan 39 ja maailmancupin pisteille. Hänen ero kärkeen oli 1.53.

Olli Hiidensalo ampui Seppälän tavoin sakot molemmilta paikoilta ollen maalissa 2.18 Bön perässä ottaen sijan 57. Kun 60 parasta eteni lauantain takaa-ajoon, tarkoittaa se sitä että kaikki suomalaismiehet nähdään lauantain kilpailussa.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri