quantum banneri 2

Suomen miehet väläyttivät Ranskan pikakilpailussa - "Joukkueena hieno panos"

Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena sijalla 31. Kuva: NordicFocus

Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena sijalla 31. Kuva: NordicFocus

Seppälä ja Hiidensalo harmittelivat sakkoja, nopeat nollat ampunut Grönman toivoo lisää hiihtovauhtia.

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Ranskan Le Grand Bornandissa miesten pikakilpailulla. Tero Seppälä ja Tuomas Grönman ylsivät maailmancupin pisteille, jonka lisäksi myös Olli Hiidensalo nappasi paikan lauantain takaa-ajoon. Edellisen kerran takaa-ajoon on päässyt mukaan kolme suomalaismiestä vuonna 2004.

Hiihtovauhti paranee ja sakot pois

Viime viikonloppuna Itävallan Hochfilzenissä uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet napannut Seppälä oli lopputuloksissa parhaana suomalaisena 31:s. Kaksi sakkokierrosta ampunut Seppälä jäi kilpailun voittaneelle puhtaasti ampuneelle Norjan Johannes Bölle minuutin ja 45 sekuntia.

- Ihan hyvä päivä, vaikka muutaman päivän ollut flunssaa. Jaksoi kuitenkin ihan hyvin hiihtää. Jouduin aloittamaan vähän normaalia rauhallisemmin, ettei lähtisi lima niin kovasti irtoamaan heti alkuun, Seppälä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

- Molemmista ammunnoista lipsahti yksi sakko ohi. Omia virheitä ja poikkesivat aika selvästi siitä, mihin muut laukaukset menivät. Mutta ei voi olla kuin tyytyväinen, kun pääsee flunssaisena ja kahdella sakolla pisteille. Toivotaan että tulos vielä paranee, kun tervehtyy ja saa sakot pois, Seppälä kertoi.

Seppälä piti ladulla hyvää vauhtia. Hän oli koko kilpailun 16:nneksi nopein hiihtäjä häviten Bölle hiihtoajoissa vain 53 sekuntia.

GronmanTuomasAnnecyAndreiIvanovSaHLTuomas Grönman sai kauden ensimmäiset pisteet. Kuva: Andrei Ivanov/SaHL

Grönman iloitsi joukkuepanoksesta, Hiidensalon hiihto parempaa kuin aiemmin

Tuomas Grönman nappasi Ranskassa kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä sijoittumalla pikakilpailussa 39:nneksi. Puhtaasti ampunut Grönman jäi kilpailun voittajasta minuutin ja 53 sekuntia.

- Hyvät ja nopeat ammunnat tuli tehtyä, ja niillä kivasti pisteille. Hiihto oli ihan ok menoa, mutta parempaan pitäisi sillä saralla vielä pystyä. Joukkueena kuitenkin hieno panos, Grönman iloitsi.

Olli Hiidensalo täydensi hienoa suomalaispäivää sijoittumalla 57:nneksi. Kaksi sakkoa ampunut Hiidensalo jäi kärjestä 2:18.

- Tulosliuskalla oli taas tiukkaa ja kahdella sakolla tultiin rytinällä alas. Parempaa hiihtoa jo kuin aikaisemmissa maailmancupin starteissa, mutta liikaa sakkoja. Makuu pitäisi saada aina nollille täällä, Hiidensalo kommentoi.

Hiidensalo151217ManzNFOlli Hiidensalo perjantain pikakilpailussa. Kuva: NordicFocus

Bö sai hyvän alun, Fourcaden tehtävä töitä

Kilpailun voittaja Johannes Bö oli perjantaina suvereeni ykkönen, kun Martin Fourcade jäi 21 sekuntia. Voitto oli hänen kolmas perättäinen maailmancupissa.

Bö kuvaili Le Grand Bornandin rataa muista maailmancup-laduista poikkeavaksi ja se sopi hänelle.

- Tämä oli hyvä alku, mutta tiedän muun porukan hyökkäävän huomenna, Bö kertoi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Guigonnat151217ManzNFKilpailun kärkikolmikko Johannes Bö (kesk.), Martin Fourcade (vas.) ja yllättäjä Antonin Guigonnat. Kuva: NordicFocus

Martin Fourcadella oli kovat odotukset kotiyleisön edessä, mutta hän ei harmitellut kakkossijaa.

- Minulla oli paljon odotuksia ja paljon paineita. Olen tyytyväinen saavutuksiini, mutta kuten viime viikonloppuna Hochfilzenissa, Johannes oli nytkin parempi, joten minun on jatkettava töitä, Fourcade totesi.

Kisan kolmanneksi hiihti Fourcaden maamies Antonin Guigonnat, joka starttasi aivan viimeisten joukossa ja yllätti kaikki. Ennen perjantaita hänen paras saavutuksensa oli 24:s sija Holmenkollenin maailmancupin normaalikilpailusta vuodelta 2015, mutta nyt puhdas suoritus riitti kolmanteen sijaan.

Maailmancup jatkuu lauantaina takaa-ajokilpailuilla. Naisten kilpailu alkaa kello 12.45 Suomen aikaa. Miehet starttaavat kolme tuntia myöhemmin 15.45.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama