quantum banneri 2

Hurjavauhtiset loppukilometrit nostivat Heikkisen kahdeksanneksi Toblachissa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena kahdeksas maastohiihdon maailmancupin miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Italian Toblachissa.

Kilpailun nopeimmalle miehelle 27 sekuntia hävinnyt Heikkinen aloitti erittäin rauhallista tahtia jääden ensimmäiseen 2,1 kilometrin väliaikaan jo 17 sekuntia kärkeen. Tämän jälkeen vauhtiero kärkeen tasoittui ja välillä Heikkinen jopa saavutti kärkeä. Viimeisellä viidellä kilometrillä Heikkinen piti hirvittävää vauhtia ja nousi lopputuloksissa väliaikojen kahdenkymmenen paikkeilta kahdeksanneksi.

Kilpailun voittajaksi selvisi Norjan Simen Hegstad Krüger, joka oli voittaja kymmenen sekunnin marginaalilla. Ranskan Maurice Manificat oli tiukassa kilpailussa pallipaikoista toiseksi nopein. Lahden MM-kilpailujen 50 kilometrillä neljänneksi Matti Heikkisen takana sijoittunut Iso-Britannian Andrew Musgrawe oli kolmas vajaan sekunnin Manificatia hitaampana.

Samalla Johannes Hösflot Kläbon valtakausi osakilpailujen kärjessä päättyi, kun nuori norjalainen hyytyi matkan aikana ja sijoittui vasta kymmenenneksi.

Suomalaisista toiseksi parhaana oli Anssi Pentsinen sijalla 36. Hän jäi voittajalle 1.21 ja maailmancupin pisteistä kuusi sekuntia. Ari Luusua oli 51:s ja Ville Nousiainen hiihti 54:nneksi.

Tulokset

Juttua päivitetty lopullisten tulosten osalta

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama