quantum banneri 2

Sprintin finaalipaikka yllätti Anita Korvan: ”Tämä kisa kertoo siitä, että en on tehty kesällä jotain oikeita asioita”

Anita Korva hiihti lauantaina kuudenneksi. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anita Korva hiihti lauantaina kuudenneksi. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anita Korva oli ainoa finaaliin yltänyt suomalaishiihtäjä lauantain vapaan sprintissä Skandinavia-cupissa Vuokatissa. Korva oli lopulta kuudes.

– Todellakin tuli (finaali) yllätyksenä. Eilen vitsailtiin, että oli huonon tuntuista. Karsinnassa huudettiin tekniikkarinteen mäen päällä, että sijoitus 33:s ja paljon sekkoja kärkeen. Lopun tulin tosi kovaa. Se loppuvauhti yllätti, Korva kertasi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Erähiihdoissa vauhti parani ja semifinaalissa alkoi Korvan mukaan jo kulkea. Finaalissa maitohapot tekivät kuitenkin tehtävänsä. Lisäksi pienet taktiset töppäykset pitivät hänet kisan kuudentena. Tulos oli kuitenkin yllätys Korvalle, sillä hän oletti kärjen kulkevan kovempaa.

- Tämä kisa kertoo siitä, että en on tehty kesällä jotain oikeita asioita. Hyvältä tuntuu, huomisen perinteisen kymppiä kovasti odottava Korva sanoi.

Lylynperä ei saanut happoja pois

Korvan jälkeen seuraavaksi paras suomalainen oli Katri Lylynperä. Lylynperän tunne oli päivään lähdettäessä hyvä, mutta karsinnassa hän sai aikaan reippaat maitohapot.

- Huoltajana toiminut siskoni kysyi jo, että sattuuko minua johonkin, kun kävely näytti niin kauhealta, Lylynperä kertasi karsinnan jälkeisiä hetkiä Hiihtoliiton nauhoilla.

Happoja hän ei meinannut saada lainkaan pois verryttelemällä. Puolivälierässään hän oli kolmas, mutta suoritus ei riittänyt jatkoon ja lopputuloksissa Lylynperän sija oli 14.

- Siihen nähden erähiihto oli positiivinen. Taktiset paikat sain hyödynnettyä, mutta tekniikkamäen nousussa olisi pitänyt päästä kovempaa ja tipuin liian kauas kahdesta ensimmäisestä, Lylynperä jatkoi.

Heini Hokkanen oli 23:s, Maaret Pajunoja 27:s ja alkuerässään kaatunut Johanna Matintalo (28:s).

Norjalaiset ottivat naisten kilpailussa kolmoisvoiton. Ykköstilan vei myös edellispäivänä voittanut Tiril Udnes Weng ennen Silje Öyre Slindiä ja Amalie Haakonsen Ousia.

Skandinavia Cupin avauskierros päättyy sunnuntaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuihin.

Tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama