quantum banneri 2

Strandvall hylättiin Skandinavia Cupin sprintissä vilppilähdön vuoksi – neljä suomalaismiestä erähiihdoissa

Matias Strandvall. Kuva: NordicFocus

Matias Strandvall. Kuva: NordicFocus

Norjalaiset olivat jälleen vahvoja lauantaina käydyssä Skandinavia Cupin miesten vapaan hiihtotavan sprintissä.

 

Suomalaisten hiihdot loppuivat viimeistään puolivälieriin. Miehistä välierävaiheeseen selvisi Matias Strandvall, joka kuitenkin otti välierässään vilppilähdön ja sai siitä keltaisen kortin. Kun Strandvallilla oli tilillään jo yksi keltainen kortti, hän joutui hylkäyksen saaneena ulos kisasta.

Suomalaisnaisia selvisi karsinnasta jatkoon kaikkiaan viisi ja miehiä neljä. Miehistä Strandvallin hylkäyksen jälkeen suomalaisista parhaiten sijoittui Joni Mäki, joka oli 13:s. Martti Jylhä oli 20:s ja nuori Verneri Suhonen 22:s.

Suhosella hyviä merkkejä ilmassa

Suhonen sai aikaan hyvän aika-ajon, vaikka takana on ollutkin ylikuntoa ja sairasteluja. Omassa erähiihdossaan Suhonen otti huonon leikkauksen keskimmäiseen nousuun ja kilpakumppanit pääsivät ohi. Lopulta hän oli eränsä viides.

– Ihan kohtalainen veto, pari teknistä virhettä. Kohti nuorten MM-kisoja tämä on hyvä viesti. Tuntuu kovaa hiihtäminen helpolta. Tietää, että pysyy isojen poikien vauhdissa, mikä on aina hyvä merkki, Suhonen totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hän avasi kilpailukautta oikeastaan vasta nyt.

– Oli tukossa, mutta nyt suunta on oikea. Nyt voi alkaa kisaamaan ja etsimään sitä viimeistä kuntoa, Suhonen sanoi.

Miesten kilpailun voitti Norjan Sindre Björnestad Skar ennen maanmiesteään Jan Thomas Jensseniä ja Ruotsin Karl-Johan Westbergiä.

Vuokatin Skandinavia-cupissa hiihdetään sunnuntaina perinteisen normaalimatkat.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama