quantum banneri 2

Mäkäräinen paransi ampumarytmiään takaa-ajossa

Kaisa Mäkäräinen nousi lauantain takaa-ajossa kymmenenneksi. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Kaisa Mäkäräinen nousi lauantain takaa-ajossa kymmenenneksi. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Nopeat ammunnat toivat Mäkäräiselle parhaan tulokset. Laukkanen oli tyytyväinen hiihtovauhtiinsa.

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Ranskan Le Grand Bornandissa takaa-ajokilpailuilla.

Kaisa Mäkäräinen onnistui parhaana suomalaisena nousemaan kymmenen parhaan joukkoon. Hän ampui takaa-ajossa kolme sakkokierrosta ja jäi kilpailun voittaneelle Saksan Laura Dahlmeierille minuutin ja 25 sekuntia.

- Ihan ok kisa, mutta ei erityisen hyväkään. Kolme sakkoa on ollut suurin piirtein minun keskiarvoni. Ensimmäisen pystyn kaksi ohilaukausta harmittaa kaikista eniten. Makuun ohilaukaus oli ihan selkeä virhe. Sinällään olen ammuntoihin tyytyväinen, sillä onnistuin siinä mitä lähdin hakemaankin eli nopeuttamaan ammuntarytmiäni, Mäkäräinen kertoi Ampumahiihtoliiton lehdistötiedotteessa.

Viimeisen pystypaikan Mäkäräinen ampui puhtaasti, mikä nosti sijoja reilusti.

- Nimenomaan ne ammunnat, joissa ammuin nopeammin tuottivat nollat. Ensimmäisellä pystyllä vähän pelkäsin mitä siitä tulee, kun jouduin hiihtämään Susan Dunkleen perässä ammuntaan, ja hän hiihti tosi hiljaa. Ei vaan päässyt ohi. Pysty on yleensä minulle vaikea, jos joudun tulemaan siihen liian hiljaa. Syke ehtii laskea liikaa. Viimeiselle pystylle hiihdin rohkeammin ja kovempaa, ja se tuotti tulosta, Mäkäräinen kertoi.

Lopputuloksissa Mäkäräinen sijoittui kymmenenneksi alle kaksi sekuntia seitsemännestä sijasta.

- Viimeisellä kierroksella tarjottiin kolmea sijaa, jotka olisivat olleet otettavissa. Yritin monessa kohtaa mennä edelle, mutta yritykset kaatuivat aina siihen, kun nousu loppui tai ajauduin mutkissa liian ulos. Näin mutkaisilla radoilla ja lyhyillä nousupätkillä oli vaikea ohittaa. Eikä oikeastaan ollut kuin yksi ura, joka luisti paremmin. Ja olisi joutunut selkeästi kiihdyttämään, jos olisi halunnut mennä ohi, Mäkäräinen harmitteli.

LaukkanenMariAnnecyPursuitAIvanovSAhLMari Laukkanen sai tietoa osumistaan ladun varrella. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Laukkasen hiihto tuntui hyvältä

Mari Laukkanen oli takaa-ajon 17:s. Laukkanen ampui neljä sakkokierrosta ja jäi kilpailun voittajalle reilut kaksi minuuttia.

- Makuuammunnoissa rytmi oli parempi kuin aiemmin, sekä hiihto oli ensimmäistä kertaa hyväntuntuista tälle kaudelle. Jalat toimivat paljon paremmin ja pystyi jo vähän lyömäänkin, Laukkanen iloitsi.

Laukkanen ampui makuulta vain yhden laukauksen ohi, mutta pystystä sakkoja kertyi kolme.

- Tänään kärsin pystyllä jalkojen tärinästä, joten vaikka sieltä tuli kolme kierrosta, niin joudun olemaan tyytyväinen, koska aineksia isompaankin romahtamiseen oli, Laukkanen avasi.

- Vaikka sijoja tippui viisi alaspäin, niin tässä oli minulle itselleni enemmän hyvää kuin huonoa, ja varsinkin toimivat jalat ilahduttavat, Laukkanen kertoi.

Dahlmeier1612172ManzNFLaura Dahlmeier tuuletti voittoa maaliviivalla. Kuva: NordicFocus

Dahlmeier käytti Kuzminan sakot hyväksi

Vain yhden sakon lauantaina ampunut Laura Dahlmeier onnistui kirkastamaan torstain kakkossijan voitoksi, kun selvässä johdossa ladulle lähtenyt Anastasija Kuzmina ampui kilpailussa neljä sakkoa.

- Olin onnekas. Hän (Kuzmina) ampui kolme sakkoa ja ovi aukesi minulle, Dahlmeier kertasi kilpailun alkua lehdistötilaisuudessa.

- Keskityin vain itseeni ja ammuntaan, saksalaisvoittaja kertoi ja lisäsi, ettei miettinyt sijoituksia.

Dahlmeierin, Kuzminan, Mäkäräisen ja Laukkasen viikonloppu jatkuu sunnuntain yhteislähtökilpailussa.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama