quantum banneri 2

Suomalaismiehet jäivät pisteittä takaa-ajossa: ”Hiihto kulki, mutta ammunta takkusi”

Tuomas Grönman oli paras suomalainen Annecyn takaa-ajossa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Tuomas Grönman oli paras suomalainen Annecyn takaa-ajossa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Flunssainen Tero Seppälä ei startannut lainkaan. Johannes Bö yllättyi kunnostaan.

Suomalaismiesten tasainen panos perjantain pikakilpailussa toi kolmelle miehelle starttipaikan lauantain 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailuun. Lopulta ladulle starttasi kaksi, mutta maailmancupin pisteet jäivät lauantailta saamatta.

Tuomas Grönman oli parhaana suomalaisena 45:s. Grönman ampui yhteensä neljä sakkokierrosta ja jäi kilpailun voittaneelle Norjan Johannes Bölle neljä minuuttia ja 44 sekuntia.

- Tänään hiihto kulki vähän paremmin kuin eilen, mutta ammunta takkusi. Kolme sakkoa ensimmäiseltä pystyltä on ihan liikaa, mutta kuitenkin kahdelta paikalta myös nollat. Kaksi hyvää ammuntaa ja kaksi huonoa. Oli kiva huomata, ettei ladulla niin huono olekaan. Parempaan päin, Grönman kommentoi.

Olli Hiidensalo ampui Grönmanin tavoin neljä sakkokierrosta. Lopputuloksissa Hiidensalo nousi 49:nneksi reilut viisi minuuttia kärjestä.

- Hiihto oli ok, mutta ammunta turhan varovaista. Toki sijat nousivat hyvin aina viimeiselle paikalle asti, jossa sitten ammunta kyykkäsi.

Pikakilpailussa 31:nneksi sijoittunut Tero Seppälä joutui jättämään takaa-ajon väliin flunssan vuoksi.

HiidensaloGronmanAnnecyPursuitAIvanovSAHLOlli Hiidensalo (oik.) ja Tuomas Grönman hiihtivät osin samassa letkassa. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Bö yllättynyt kunnostaan

Johannes Thingnes Bö on tällä hetkellä kiistatta maailman paras miesampumahiihtäjä. Hän ei antanut kilpakumppaneilleen mitään mahdollisuuksia ampumalla kaikki neljä paikkaa puhtaasti.

Viimeiseltä paikalta Bö lähti hiihtämään kohti maalia ilman että seuraava oli edes saapunut penkalle. Rauhallisesti lopun hiihtänyt norjalainen ehti odottaa toiseksi sijoittunutta Martin Fourcadea maalissa yli minuutin.

- Olen todella yllättynyt omasta kunnostani, neljä perättäistä voittoa on epätyypillistä minulle, sillä usein hyvän kisan jälkeen tulee huono kilpailu. Näyttää siltä, että olen tasaisempi nyt, Bö kertoi.

 Boe161217ManzNFJohannes Bö on tällä hetkellä lyömättömässä iskussa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Fourcade oli kakkossijaansa sekä tyytyväinen että pettynyt. Tulos ei ollut lainkaan huono, mutta Fourcaden mielestä Bö on tällä hetkellä liian hyvä.

Annecyssa kilpaillaan sunnuntaina vielä yhteislähtökilpailu, jossa ei ole mukana suomalaisia.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama