quantum banneri 2

Ristomatti Hakola selätti norjalaiset Vuokatissa

Ristomatti Hakola on kunnossa. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola on kunnossa. Kuva: Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola piti reipasta vauhtia Vuokatin laduilla sunnuntaina, kun Skandinavia Cupin avausviikonlopun päätösosakilpailuna käytiin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailut.

Perjantain vapaan kisassa ja lauantain sprintissä norjalaiset hallitsivat, mutta sunnuntaina Hakola näytti kaapin paikan hiihtäen 15 kilometrin kisan selvään voittoon. Norjan Martin Löwström Nyenget jäi Hakolalle 23,8 sekuntia ja kolmanneksi ehtinyt Chris Jespersen jo yli puoli minuuttia.

Suomalaishiihtäjää seurasi seitsemän norjalaista ennen yhdeksänneksi sijoittunutta Lauri Lepistöä. Hän jäi Hakolalle 1.09.

Martti Jylhä ja Niko Koskela ylsivät seuraavina suomalaisina sijoille 22 ja 23 vajaa puolitoista minuuttia kärjestä. Vaikka voitto "lipsahtikin" suomalaisille, ei Norjan lippuja tarvitse etsiä tuloslistalta suurennuslasilla: Ennen Jylhää ja Koskelaa listalta löytyy Hakolan ja Lepistön lisäksi yksi ruotsalainen ja 18 norjalaista.

Vaikean syyskauden jälkeen ladulle paluuta tekevä Perttu Hyvärinen oli 26:s. Kolmenkymmenen joukkoon suomalaisista hiihti vielä Matias Strandvall, joka oli 29:s. Kaikkiaan kilpailun starttasi 226 miestä.

Miesten kilpailun jälkeen hiihdettiin naisten kymppi, jonka voittoon suksi Johanna Matintalo.

Tulokset

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri