quantum banneri 2

Norjalaisnaisilta täystyrmäys Toblachissa – Kerttu Niskanen takaa-ajon 11:s

Marit Björgen voitti Toblachissa sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Marit Björgen voitti Toblachissa sunnuntaina. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena yhdenneksitoista maastohiihdon maailmancupin naisten perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Toblachissa.

Niskanen starttasi 10 kilometrin ladulle lauantain vapaan kilpailun tulosten perusteella kahdeksantena 43 sekuntia kärjessä lähteneen Charlotte Kallan perään. Niskasen ympärille syntyi nopeasti viiden naisen ryhmä, jossa matka eteni maaliin asti. Ryhmän vauhti ei kuitenkaan riittänyt kärjen saavuttamiseen, vaan Niskasen tehtävänä oli taistella sijoituksesta kymmenen joukkoon. Loppusuoralla Niskasen puhti eri riittänyt kilpasiskoja vastaan, vaan suomalainen jäi ryhmän viimeiseksi ja niukasti ulos kymmenen kärjestä. Hän oli maalissa 55 sekuntia voittajan takana.

Kilpailun kärjessä viisi norjalaista ajoivat Charlotte Kallan kiinni ensimmäisen neljän kilometrin aikana ja kuuden hengen kärkiryhmä kamppaili voitosta. Kolme kilometriä ennen maalia Kalla putosi muiden kyydistä ja norjalaisten viitosvoitto oli sinetöity.

Viimeisellä parilla kilometrillä Marit Björgen, Ingvild Flugstad Östberg ja Heidi Weng irtosivat Astrid Jacobsenilta ja Ragnhild Hagalta. Loppusuoralla Björgen piti ykköstilan ennen Östbergiä ja Wengiä. Kolmikon perässä Jacobsen oli neljäs ja Haga viides. Kalla onnistui pitämään kuudennen sijan pudottuaan norjalaisten kyydistä. Niskasen ryhmässä kirin voitti Jessica Diggins, joka oli seitsemäs.

Muut suomalaisnaiset päätyivät takaa-ajossa samaan ryhmään, jossa oli jaossa sijat 17-24. Laura Monoen hankki loppukirissä itselleen sijan 20. Riitta-Liisa Roponen oli 23:s ja Aino-Kaisa Saarinen 24:s. Suomalaiset tulivat maaliin reilu kaksi minuuttia Björgenin perässä.

Miesten kilpailu käydään 14.30 alkaen.

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri