quantum banneri 2

Johanna Matintalo ei ampunut alkua yli Vuokatissa - voitto yllätti

Johanna Matintalo (vas.) ja Katri Lylynperä onnistuivat Vuokatissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Johanna Matintalo (vas.) ja Katri Lylynperä onnistuivat Vuokatissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Johanna Matintalo ja Katri Lylynperä olivat suomalaisonnistujat Vuokatin Skandinavia Cupin päätöspäivän naisten kilpailussa. Molemmat saavuttivat uransa ensimmäiset cupin podium-paikat.

Naisten kymppi oli kärkikolmikon osalta huomattavasti miehiä tiukempi. Matintalo jätti Norjan Anna Svendsenin 4,6 sekunnin päähän, Lylynperä hävisi Matintalolle vain 6,1 sekuntia.

– Ihan hyvää, mutta vähän yllätyin, miten korkealle vauhti riitti. Lähdin podium mielessä kisaan, mutta oma tunne ei ehkä ollut mikään maailman paras. Yritin lähteä tarpeeksi rauhassa, etten ammu yli tuota alkua, kuten on tässä alkukaudesta vähän tupannut käymään. Tuntui, etten toisella kierroksella saanut ihan vauhtia pidettyä niin hyvänä kuin olisin toivonut. En ole kisana ihan sataprosenttisen tyytyväinen, alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa samalle matkalle tähtäävä Matintalo sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Viime talvena Lahden MM-kilpailuissa sprintissä Suomea edustanut ja olympiasprinttiin tähtäävällä Lylynperällä on ollut haastava alkukausi.

– Aika hyvää menoa oli tänään, hyvin pystyin työpätkällä napsimaan sekunteja. Positiivista oli, että toinen toinen kierros kesti. Eka kierros oli hallussa ja toinen kierros tuli sitten muihin nähden vähän paremmin vielä. Kai tässä jonkunlainen pieni kankeus voidaan heittää pois, tuo aika paljon itseluottamusta, kun hiihtää ensimmäisen kerran Skandinavia-cupissa podiumille, Lylynperä iloitsi.

Suomalaisista 20 parhaan joukkoon ylsivät myös Maija Hakala (18:s) ja Vilma Nissinen (19:s).

Skandinavia-cup jatkuu Ruotsin Piitimessä 5. –7. tammikuuta.

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri