quantum banneri 2

Matti Heikkinen takaa-ajon viides Toblachissa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen sijoittui viidenneksi maastohiihdon maailmancupin miesten 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa Italian Toblachissa.

Kahdeksannelta sijalta 28 sekuntia kärjen perään sännännyt Heikkinen aloitti reippaasti ja otti kärkeä kiinni nopeasti. Ensi kilometrien jälkeen hän sai muiden takaa lähteneiden kanssa kärjen kiinni ja viiden kilometrin jälkeen yhdessä oli kahdeksan miestä.

Kärkiryhmässä vetotöitä tehtiin pääosin Andrew Musgrawen, Maurice Manificatin ja Sergei Ustjugovin toimesta vuorotellen, mutta kellään ei ollut intoa kovaan vauhdinpitoon. Tämän vuoksi takaa tultiin kovaa kiinni ja neljä kilometriä ennen maalia kärkiryhmään mukaan liittyivät muun muassa Dario Cologna, Martin Johnsrud Sundby ja Alexei Poltoranin. Voitosta kamppaili 12 miestä.

Kläbo ja Usjugov karkasivat

Hetkeä myöhemmin Sergei Ustjugov ja Johannes Hösflot Kläbo kiihdyttivät ylämäessä ja ilmassa oli ratkaisun makua. Lopulta Kläbo irtosi osakilpailuvoittoon Ustjugovilta. Venäläinen onnistui kuitenkin pitämään itsensä niukasti kakkosena.

Takaryhmässä mies toisensa jälkeen väsyi. Kilpailun puolivälissä Heikkisen hiihto näytti vaikealta, mutta lopussa suomalainen taisteli kynsin ja hampain palkintosijasta. Lopulta Aleksei Poltoranin vihainen tasatyöntö teki tehtävänsä ja kazakstanilainen karkasi kolmanneksi.

Stadionalueella nähtiin vielä dramatiikkaa kun Heikkinen ja Alex Harvey osuivat välineillään toisiinsa. Heikkinen selvisi horjahduksella, mutta kanadalainen meni nurin ja jäi kilpailussa yhdeksänneksi. Loppusuoralla Heikkinen oli vielä kiinni nelossijassa, mutta Alexander Bessmertnykh kurotti suomalaista paremmin maaliviivalla ja Heikkisen oli tyytyminen viidenteen sijaan.

Kirissä suomalaisen taakse jäivät kuitenkin Maurice Manificat, Hans Christer Holund ja Dario Cologna.

Pentsinen pisteille

Kärkiryhmän takana Anssi Pentsinen teki erinomaisen hiihdon ja nousi maailmancupin pisteille. Kovassa ryhmäkirissä suomalaishiihtäjä kukisti muun muassa ruotsalaiset Marcus Hellnerin ja Gustav Erikssonin. Pentsinen oli maalissa 29:s kaksi minuuttia Kläbon perässä.

Ari Luusua nosti takaa-ajossa yhdeksän sijaa ollen kilpailun maalissa 41:s. Ville Nousiainen keskeytti.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri