quantum banneri 2

Kerttu Niskaselle ei jäänyt mitään käteen norjalaisten hallitsemassa takaa-ajossa

Kerttu Niskanen (vas.) hiihti sunnuntaina yhdessä Sadie Bjornsenin (oik.) ja Jessica Digginsin kanssa samassa ryhmässä, muttei onnistunut päihittämään yhdysvaltalaisia loppusuoralla. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen (vas.) hiihti sunnuntaina yhdessä Sadie Bjornsenin (oik.) ja Jessica Digginsin kanssa samassa ryhmässä, muttei onnistunut päihittämään yhdysvaltalaisia loppusuoralla. Kuva: NordicFocus

Niskanen ja Mononen pettyneitä hiihtoihinsa, Roposen tunnelmat hyvät.

Maastohiihdon maailmancup jäi sunnuntaina joulutauolle Norjan naisten vahvassa komennuksessa, kun maa vei peräti viisi ensimmäistä sijaa naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa.

Norjalaisviisikon vahvin oli Marit Björgen, joka piti loppusuoralla takanaan Ingvild Flugstad Östbergin ja Heidi Wengin. Kärjessä matkaan lähtenyt Charlotte Kalla jätettiin kuudenneksi.

Niskanen toivoi parempaa

Parhaiten suomalaisista sijoittui Kerttu Niskanen, ollen 11:s. Niskanen hiihti lähes koko kilpailun viiden urheilijan ryhmässä ja sijoitukset ryhmän sisällä ratkottiin maalisuoralla. Niskanen jäi niukasti kymmenen parhaimman urheilijan ulkopuolelle. Myös Suomen muut urheilijat hiihtivät itsensä maailmancup-pisteille.

- Tänään oli vaikea päivä ja olen todella pettynyt tulokseen. Eilisen jälkeen mulla oli ajatus paljon parempaan hiihtoon. Tänään joutui antamaan suksella tasoitusta ja se ei näissä kisoissa ole hyvä. Ei oikein jäänyt mitään käteen, mutta lähden nyt pipareita syömään kotiin ja toivon, että joulun jälkeen on taas virtaa, kommentoi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Laura Mononen oli seuraavaksi parhaiten sijoittunut suomalainen, sijoitus kahdeskymmenes.

- Kisa ei mennyt hyvin. En tiedä, mikä tällä hetkellä on oma olotila, kun tuntuu ettei vaan pääse kovempaa. Täytyy yrittää tehdä järkeviä ratkaisuja tässä joulun aikana ja yrittää saada vähän vauhtia lisää, kertoi Mononen tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

BjorgenOstbergWeng17122017ModicaNFMarit Björgen (kesk.) voitti naisten kilpailun ennen Ingvild Flugstad Östbergiä (vas.) ja Heidi Wengiä. Kuva: NordicFocus

Roposen sukset pelanneet koko joulukuun

Riitta-Liisa Roponen oli kilpailun 23:s. Viime kauden lähes kokonaan selkäleikkauksen takia väliin jättäneen Roposen tunnelmat olivat kilpailun jälkeen hyvät, sillä vauhti tuntuu riittävän kamppailemaan hyvistä sijoituksista.

- Oli ihan hyvää menoa, olen tyytyväinen suoritukseen. Sukset pelasivat todella hyvin, niin kuin ovat pelanneet koko joulukuun ajan. Kauden aloituksia on ollut helpompiakin, on lähtenyt vähän nihkeästi liikenteeseen. Siihen nähden, että viime kausi jäi käytännössä kokonaan väliin, niin kiitollinen saa olla, että pääsen vielä mukaan tänne ja vauhti riittää kamppailemaan hyvistä sijoituksista. Suunnitellusti hiihdän varmasti kovinta vauhtia tällä kaudella helmikuussa, kun sen aika tulee, kommentoi Roponen.

Myös Aino-Kaisa Saarinen hiihti maailmancup-pisteille ollen 24:s.

Maailmancup jatkuu Tour de Ski-kiertueen merkeissä 30. joulukuuta alkaen.

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri