quantum banneri 2

Mäkäräinen hiihtää tuttuja latuja

Kaisa Mäkäräinen jäi sunnuntain tasaisessa yhteislähtökilpailussa sijalle 14. Kuvassa Mäkäräisen edellä hiihtää osakilpailuvoittaja Justine Braisaz. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Kaisa Mäkäräinen jäi sunnuntain tasaisessa yhteislähtökilpailussa sijalle 14. Kuvassa Mäkäräisen edellä hiihtää osakilpailuvoittaja Justine Braisaz. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Maailmancupin kärkeen matkaa vain 21 pistettä.

Kun ampumahiihdon maailmancup-kaudesta on reilu kolmannes takana, Kaisa Mäkäräinen vaanii naisten cup-pisteissä lähes samoissa asemissa kuin vuosi sitten.
Mäkäräinen lähtee joulunviettoon cup-kokonaiskilpailun kolmosena, edellään Slovakian Anastasia Kuzmina ja sunnuntaina Annecyssa liki kotiladuillaan 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailun voittanut Ranskan Justine Braisaz.

Vuosi sitten Mäkäräinen oli joulutauolla cup-pisteissä Saksan Laura Dahlmeierin jälkeen toisena. Sunnuntaina suomalaisen pistetili karttui vain 27:llä, kun yhteislähdöstä jäi käteen 14. sija.

Ensimmäisellä makuupaikalla virheettömästi ampunut, kolmantena ollut Mäkäräinen putosi kärkikamppailusta toisen makuupaikan kahden ohilaukauksen myötä.

– Ei auennut oikein senkään jälkeen, kun näin mihin ohilaukaukset menivät, että mitä siinä tapahtui. Ensimmäinen pysty ei tuntunut niin hyvälle, mutta onnistuin ampumaan nollat siitä, yhteensä kolme sakkoa ampunut Mäkäräinen kertoi tiedotteessa.

Cupia johtavasta Kuzminasta on eroa Mäkäräiseen 21 pistettä.

Braisaz171217ManzNFSunnuntain voittaja Justine Braisaz. Kuva: NordicFocus

Huippusijoitukset kortilla

Lajipiireissä on ehtimiseen saakka toistettu, että naisten ampumahiihdossa kilpailu on kiristynyt. Uskottava on: Annecyn yhteislähtökisassa kärkikymmenikkö mahtui 36 sekunnin sisälle, eikä Mäkäräinenkään hirmuisesti voittaja Braisaz'lle hävinnyt.

– En muista, koska viimeksi olisi ollut 53 sekunnin erolla kärjestä sijalla 14. Sijoitus ei missään nimessä tyydytä, eikä siitä oikein jää mitään kerrottavaa. Suoritus oli kuitenkin ihan ok, ja ehkä jonakin muuna päivänä se olisi voinut riittää vielä korkeammalle.

Mäkäräinen on parhaimmillaan yltänyt tällä maailmancup-kaudella Hochfilzenin takaa-ajossa toiseksi. Se onkin ainoa sijoitus kärkikolmikossa.

– Koko joulukuu on ollut kohtuu tasaista tekemistä, mutta valitettavasti vain yksi superhyvä suoritus. Tasaista ja tiukkaa on. Toivotaan että tammikuussa alkavat sijoitukset kääntyä minulle edullisiksi, Mäkäräinen sanoi.

MakarainenKaisaAnnecyMassAIvanovSAHLKuva: SAhL/Andrei Ivanov

Jos vuodet ovat hiukankaan veljiä keskenään, hänen toiveensa voi toteutua. Viime tammikuussa Mäkäräinen nappasi vuoden viidestä ensimmäisestä cup-kilpailustaan kaksi voittoa, yhden kakkos- ja yhden kolmossijan.

Tasainen Laukkanen

Mari Laukkanen on petrannut maailmancupissa viime alkukaudesta selvästi. Hän on yltänyt kauden jokaisessa kahdeksassa cup-kilpailussa 40:n joukkoon, eli pisteille. Viime kauden kahdeksassa ensimmäisessä kisassa top 40 -sijoituksia heltisi viisi.

LaukkanenMariAnnecyMassAIvanovSAHLMari Laukkanen on ollut alkukaudesta tasainen. Kuva: SAhL/Andrei Ivanov

Sunnuntain yhteislähdössä neljä sakkoa ampunut Laukkanen oli 24:s. Sijaluku cupin kokonaiskilpailussa on 26.

Laukkasen tasaisuus lupailee hyvää. Hän huipensi viime loppukautensa yllettyään MM-kisojen normaalimatkalla neljänneksi ja voitettuaan uransa ensimmäiset maailmancup-kilpailut maaliskuussa Oslon Holmenkollenilla.

Maailmancup jatkuu tammikuun alussa Saksan Oberhofissa.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri