quantum banneri 2

Nousukuntoinen Heikkinen ei halua tyhjentää pajatsoa ennen aikojaan

Matti Heikkinen kilpailee seuraavan kerran loppiaisena. Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen kilpailee seuraavan kerran loppiaisena. Kuva: NordicFocus

Tour de Ski -kiertue jää suunnitellusti väliin, Heikkinen huoltaa kehoaan pitkillä lenkeillä.

Maastohiihdon maailmancupissa Italiassa palkintosijaa hätyytellyt Matti Heikkinen rakentaa rauhassa kuntoaan helmikuisiin olympialaisiin. Heikkinen pysyy viime keväänä tehdyssä päätöksessä ja jättää vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertueen väliin.

– Nousukuntoisena sinne (Tourille) lähteminen olisi pajatson tyhjentämistä. Tyhjennetään sitä vasta helmikuussa, Heikkinen ennakoi Pyeongchangin olympialaisia puhelimitse Toblachista.

Olympiakomitea nimeää ensimmäiset olympiaurheilijat tiistaina, jolloin Heikkinen täyttää 34 vuotta.

Heikkinen käyttää joulutauon kotimaisemissaan aerobiseen harjoitteluun, mikä tarkoittaa pitkäkestoisia, rauhallisia lenkkejä. Sama keino nosti hänet joulukuun alun väsymyksestä nousuvireeseen.

Heikkinen171220172ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Kaksi viikkoa sitten Heikkinen keskeytti tavoistaan poiketen Lillehammerin takaa-ajon, koska kroppa ei alkanut toimia ladulla. Heikkinen saikin Norjassa selvän signaalin, että on pakko hengähtää. Se tapahtui pitkillä lenkeillä.

– Treenit olivat kahdesta neljään tuntia, rauhallisia lenkkejä. Jokainen hiihtoliike pitää tulla luonnostaan, eikä pakottamalla.

– Väsymys voi olla myös hermostollista, eikä kroppaa saa silloin pakottaa. Harjoittelun pitää silloin olla helppoa ja mukavaa, jotta on taas valmis ottamaan kurimusta vastaan, Heikkinen selitti.

Jyväskyläläinen kilpailee seuraavan kerran loppiaisena Ruotsin Piteåssa Skandinavia-cupissa ja perään Vantaan SM-kisoissa. Ennen olympialaisia hän hiihtää maailmancupia tammikuussa Planicassa ja Seefeldissä.

Klabo17122017ModicaNFJohannes Kläbo jätti sunnuntaina taakseen Sergei Ustjugovin ja Aleksei Poltoraninin. Kuva: Modica/NordicFocus

Kläbo teki historiaa

Heikkinen kiri sunnuntaina Italian Toblachissa kahdeksannelta sijalta viidenneksi perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa.

– Vauhti oli yhtä kymmenen sekunnin pätkää lukuun ottamatta kova koko ajan, Heikkinen kertasi tyytyväisenä siihen, että pystyi viidenneksi, vaikka radan loppuosassa ei ollut yhtään kovaa nousua.

Miesten kisan ykkönen oli kauden seitsemännen voittonsa hiihtänyt Johannes Hösflot Kläbo. Norjalaisnuorukainen teki alkukauden voittotahdillaan maailmancupin mieshiihdon ennätyksen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama