quantum banneri 2

Päävalmentaja Jylhä ennakoi Iivo Niskasen pidentävän Tour de Ski -urakkaansa

Iivo Niskanen hiihtää seuraavan kerran Tour de Ski-kiertueella. Kuva: Modica/NordicFocus

Iivo Niskanen hiihtää seuraavan kerran Tour de Ski-kiertueella. Kuva: Modica/NordicFocus

Maajoukkuehiihtäjä Hyvärinen avasi kautensa, mutta elimistön tila on yhä mysteeri.

 

Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen ovat tuoneet hiihdon ystäville ilonaiheita alkukaudesta, mutta miesten maajoukkueessa usean hiihtäjän kunto näyttää vielä keskeneräiseltä. Maailmancup jäi sunnuntain kisojen jälkeen vajaan kahden viikon joulutauolle.

Heikkinen pääsi kauden parhaaseen vauhtiinsa hiihdettyään Toblachissa kahdeksanneksi ja viidenneksi, ja jyväskyläläinen etenee joulukuun pienen notkahduksen jälkeen kuin juna kohti olympiakuntoa.

Iivo Niskanen jätti viikonlopun kisat väliin sairastelun takia. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan tilanne on kuitenkin hallinnassa, ja Niskanen hiihtää vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertueella ainakin kolme kisaa. Alun perin Niskasen piti kisata vain Sveitsin Lenzerheidessa, mutta hän saattaa jatkaa toiselle kilpailupaikkakunnalle Saksan Oberstdorfiin.

Hakola hiihti alkukaudesta kahdessa maailmancupin sprinttifinaalissa neljänneksi ja jatkoi hyviä esityksiään sunnuntaina Vuokatissa voittamalla perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä Skandinavia-cupissa.

Maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen avasi Sotkamossa sentään kilpailukautensa, mutta hänen elimistönsä ei toimi normaalisti. Hyvärinen kommentoi Hiihtoliiton haastattelunauhalla, että ehkä pilven raosta pilkistää jo valoa.

– Hänelle tehdään viikolla uudestaan kaikki verikokeet ja testit Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa. Ongelma on se, että mistään ei saa kiinni. On vähän sama kuin jos vie auton huoltoon, niin korjaamolla se toimii hyvin, mutta kun lähtee korjaamolta, auto jättää tien päälle, Jylhä kuvasi.

Maajoukkueen valmennusjohto valitsee Tour de Skin hiihtäjät alkuviikosta. Seitsemän kilpailun kiertueen vaihtoehtona on kilpaileminen Skandinavia-cupissa Ruotsin Piteåssa loppiaisena.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama