quantum banneri 2

Tuukka Invenius kahdesti pisteille ampumahiihdon IBU-cupissa

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ampumahiihdon IBU-cupissa kilpailtiin viikonloppuna Itävallan Obertilliachissa. Parhaista suomalaistuloksista vastasi viime viikonloppuna IBU Junior Cupissa kolmanneksi yltänyt Tuukka Invenius.

Invenius ylsi molemmilla henkilökohtaisilla matkoilla pisteille. Hän oli torstain normaalimatkan 30:s ja lauantain pikakilpailun 34:s.

Normaalimatkalla hän ampui neljä ohilaukausta ja jäi kilpailun voittajasta 4:33.

- Ammunta kulki hyvin ensimmäistä pystyä lukuunottamatta. Hiihto oli tasavahvaa, ei kuitenkaan parasta mahdollista, mutta hyvää silti. Tyytyväinen olen kisan kokonaissuoritukseen, koska vähemmillä sakoilla olisin voinut olla todella korkeallakin, Invenius kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Pikakilpailussa Invenius ampui makuulta puhtaasti, mutta pystystä sakkokierroksia kertyi kaksi.

- Kylmä teetti keuhkoille ja jäsenille vaikeuksia makuupaikan jälkeen. Jalat ja sormet paleltuivat myös, ja kesti hetken ennen kuin niihin palautui voimat. Siihen meni aika paljon aikaa toisella kierroksella. Makuu oli perusvarma suoritus, ja ei pystykään katastrofi ollut. Taso on viime vuodesta noussut niin, että perussuorituksella pääsee pisteille IBU-cupissa, ja se tietenkin miellyttää, Invenius iloitsi.

Miesten puolella myös Tuomas Harjula onnistui mainiosti sijoittumalla yhdellä sakkominuutilla normaalimatkalla 42:nneksi vain neljän sekunnin päähän IBU-cupin pisteiltä. Pikakilpailussa Harjula oli yhdellä sakkokierroksella 67:s. Sunnuntaina Harjula oli mukana Suomen parisekaviestijoukkueessa yhdessä Saana Lahdelman kanssa. Kaksikko sijoittui 13:nneksi.

- Pikakisassa hyvät ammunnat ja ihan ok hiihto, mutta paras terävyys puuttui. Tänään hyvää tekemistä makuulta ja ladulla. Pystyammunta ei ollut niin helppoa, ja ensimmäinen pysty kyykkäsikin aika pahasti, ja siitä jouduin kiertämään ringin. Kokonaisuutena kuitenkin hyvää tekemistä, Harjula kertoi.

Muista suomalaisista Sami Orpana oli normaalimatkalla 65:s ja Jaakko Ranta pikakilpailussa 50:s.

Markkanen palasi kilpailuihin sairasteluiden jälkeen

Naisten puolella Sanna Markkanen oli normaalimatkalla kuudella ohilaukauksella 68:s. Pikakilpailussa Markkanen ampui kaksi ohi ja sijoittui 49:nneksi.

- Normaalimatka oli aika varovaista tekemistä kisatauon jälkeen, ja kun ei ollut oikein varmuutta, mikä hiihtovauhti on tällä hetkellä sairasteluiden jälkeen. Ammunta oli myös varovaista, kun ei ollut tullut kovemmasta sykkeestä ammuntaa kahteen viikkoon. Ne kestivät kauan ja osumiakaan ei tullut. Oli pettymys, mutta tuli kuitenkin varmuus siitä, että pystyn kisaamaan jälleen, toiveikas Markkanen avasi.

Markkanen on kärsinyt sairasteluista pitkin syksyä ja alkutalvea.

- Söin lääkekuurin viime viikolla ja reenailin siinä viikon verran Lenzerheidessa. Nyt keuhkot alkavat olla terveen tuntuiset. Tämän viikonlopun jälkeen tuntuu siltä, että oikeaan suuntaan ollaan taas menossa. Joulutauko tulee nyt todella tarpeeseen, ja toivon sen jälkeen olevani taas siinä kunnossa, mitä olin ennen sairasteluja, Markkanen kertoi.

Santra Säde oli uransa ensimmäisessä IBU-cupin osakilpailussa torstain normaalimatkalla kolmella sakkominuutilla 66:s. Pikakilpailussa Säde ampui jälleen kolme sakkokierrosta ja oli lopputuloksissa 72:s.

- Olin alkuviikon flunssassa ja mietin normaalimatkan kohdistuksessa lähdenkö ollenkaan hiihtämään. Päätin sitten hiihtää ja ihan ok fiilis oli. Vähän jäi harmittamaan ensimmäisen pystyn sakot, Säde kommentoi.

- Lauantain pikakilpailussa hiihto tuntui parhaimmalta, mitä näissä kisoissa, mutta se kisa kosahti pystypaikan kolmeen sakkoon. Eli vähän meni taas niin, että kun hiihto kulki, niin ammunta ei ja tosin päin. Mutta ainakin sai motivaatiota jatkaa treenaamista, kun näki mitä vauhtia täällä mennään ja ammutaan, Säde päätti.

Muista suomalaisista Jenny Fellman oli normaalimatkalla 46:s ja pikakilpailussa 57:s. Saana Lahdelma sijoittui pikakilpailussa 63:nneksi.

Tulokset: biathlonresults.com


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama