quantum banneri 2

Hiihtäjä Monosen alkukauden vauhti kateissa: Joulutauolla tehtävä järkeviä ratkaisuja

Laura Mononen tuli maaliin sijalla 20 sunnuntain takaa-ajossa. Kuva: Modica/NordicFocus

Laura Mononen tuli maaliin sijalla 20 sunnuntain takaa-ajossa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski on viime vuoden tapaan ollut Suomen naishiihdon ykkönen alkukaudesta. Hänen lisäkseen kymmenen parhaan joukkoon on maailmancupissa yltänyt vain Kerttu Niskanen.

Hiihtokiertueen lähdettyä joulutauolle isoin kysymysmerkki on ollut Laura Monosen kateissa oleva vauhti. Mononen tuumasi Hiihtoliiton haastattelunauhalla, että hänen on tehtävä joulun tienoon harjoittelussaan järkeviä ratkaisuja.

Päävalmentaja Reijo Jylhä ei ole Monosesta suuresti huolissaan.

– Aikaerot ovat kuitenkin pieniä. Viidentoista sekunnin parannus vauhtiin muuttaa jo tilannetta, Jylhä sanoi ja arveli, että Monosen on parasta harjoitella kevyesti joulun aikaan.

Pärmäkoski on kärsinyt virustaudista ja jäi varotoimena pois Toblachista. Pärmäkosken onni on Jylhän mukaan se, että tauti ei ole mennyt lihaksistoon. Anne Kyllönen menee sen sijaan alkuviikosta tutkimuksiin, joissa hänen terveydentilansa selvitetään.

Niskanen oli Italiassa vapaalla hiihtotavalla kahdeksas, mutta perinteisellä kisaa pilasivat suksiongelmat. Jylhän mukaan Mononen, Aino-Kaisa Saarinen ja Niskanen joutuivat tekemään laskuosuuksilla muita enemmän töitä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Toblachin maailmancupin tulokset

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama