quantum banneri 2

Petter Northug tyytyväinen rullahiihtotestin tulokseen – Paikka Tour de Skillä edelleen epävarma

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Epävireessä alkukaudesta ollut Petter Northug on nousukunnossa, mikäli hänen valmentajaansa Stig Rune Kveeniä on uskominen.

Samaan aikaan, kun maajoukkueen kärki hiihti maailmancupia Toblachissa, ja osa kansallisesta kärjestä kävi Vuokatin Skandinavia Cupissa, rullahiihti Northug matolla niin kutsutun Hetland-testin.

Testi on saanut nimensä maajoukkuevalmentaja Tor Arne Hetlandin mukaan ja siinä nostetaan nopeutta asteittain. Testi on kaikille maajoukkuehiihtäjille sama ja se suoritettiin Trondheimissa.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, mitä testi näytti, Kveen kertoi VG-lehdelle.

Sekä Kveen, että Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Vidar Löfshus korostivat sitä, että rullahiihtäen matolla tehtyä testiä ei kannata vertailla toisten maajoukkuehiihtäjien kanssa. Tuloksia pitää verrata omiin aiempiin testeihin.

- Testi on testi. Hiihtokisa on hiihtokisa, Löfshus painotti.

Näin ollen on edelleenkin suuri kysymysmerkki, kuinka kovaa vauhtia Northug pystyy ladulla tällä hetkellä pitämään.

Norjan miehillä vaikeuksia

Löfshus ei kommentoinut Northugin testin tuloksia, mutta vahvisti että hiihtäjä itse on omasta mielestään menossa oikeaan suuntaan. Hiihtopomo vahvisti myös sen, että Northug on edelleen kiinnostunut Tour de Skille osallistumisesta. Löfshus ei kuitenkaan kertonut, mahtuuko hän kivenkovaan Norjan joukkueeseen.

Northug ei ole hiihtänyt tällä kaudella kuin yhden kilpailun. Silloinkin Lillehammerin maailmancupin sprintti päättyi prologissa karsiutumiseen. Toisaalta Johannes Hösflot Kläbota lukuunottamatta Norjan mieshiihtäjät eivät ole olleet aiempien vuosien kunnossa ja moni on kärsinyt loukkaantumisista tai sairasteluista. Tämä saattaa avata oven Northugille.
Norja julkaisee Tour de Ski -joukkueensa torstaina.

-Juho-Veikko Hytönen

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri