quantum banneri 2

Viisi hiihtäjää ja kaksi ampumahiihtäjää nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen

Matti Heikkinen nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt ensimmäiset valinnat Suomen edustajiksi 9.-25.2.2018 Etelä-Koreassa käytäviin talviolympialaisiin.

- PyeongChangin talviolympialaisten valintajärjestelmä ja kriteerit on vahvistettu Olympiakomitean hallituksessa viime keväänä. Näiden kriteerien pohjalta valitsimme nyt ensimmäisessä valinnassa urheilijoita ja joukkueita, jotka ovat kuluneen vuoden aikana osoittaneet selvää olympiatason pistesija- ja mitalipotentiaalia, kertoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Kojonkosken mukaan valintajärjestelmä tukee tavoitetta saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka kilpailujen aikana ovat parhaassa tuloskunnossa.

- Olympialaisiin valitaan urheilijat ja joukkueet, joilla katsotaan olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua yksilölajeissa 16 parhaan joukkoon ja joukkuelajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi Olympialaisiin voidaan valita myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi, Kojonkoski sanoo.

Ensimmäisellä kierroksella valittiin yhteensä 11 yksilöurheilijaa, joista viisi on maastohiihtäjiä ja kaksi ampumahiihtäjiä. Tässä valitut:

Hiihto: Ristomatti Hakola, Matti Heikkinen, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski

Ampumahiihto: Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen

Suomen joukkueen toinen valintapäivä on 24.1.2018.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama