quantum banneri 2

Mari Laukkanen sai kutsun Tourin sprinttiin - Pärmäkoski Suomen menestystoivo

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Mari Laukkanen osallistuu Tour de Ski -hiihtokiertueelle. Laukkanen on tosin mukana vain Tourin avaavassa Lenzerheiden sprintissä.

 

Hiihtomaajoukkueen päävalmentajan Reijo Jylhän mukaan Laukkanen ei erityisesti anna olympianäyttöjä Tourin sprintissä.

Laukkanen on jo nimetty Pyeongchangin talviolympialaisiin leipälajissaan ampumahiihdossa. Mikäli Laukkanen nähdään olympialaisissa myös maastohiihdossa, kyseeseen tulee lähinnä pariviesti.

– Olympialaisten parisprinttiin on vielä pitkä aika, ja päätökset tehdään sen hetken kuntoarvion perusteella. Niin suoraviivaisesti ei voi sanoa, että tässä olisi kyseessä olympianäyttö. Tärkeää kuitenkin on, että Marille tulee sprinttejä, Jylhä pyöritteli puhelimessa.

Suomen joukkueet Tour de Ski -kiertueelle julkistettiin tiistaina.

Naisissa Anne Kyllösen, Laura Monosen, Kerttu Niskasen, Krista Pärmäkosken ja Aino-Kaisa Saarisen on määrä hiihtää koko kiertue. Miehissä päätösmaaliin mielivät Kusti Kittilä, Ari Luusua ja Antti Ojansivu.

Iivo Niskanen, Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola ovat suunnitelleet hiihtävänsä Oberstdorfiin saakka, joka osuu Tourin avaavan Lenzerheiden ja päättävän Val di Fiemmen väliin.

Tour alkaa 30. joulukuuta ja päättyy 7. tammikuuta.

Pärmäkoski ja Kyllönen sairastelleet

Miehet ja naiset hiihtävät Lenzerheidessa kolme kisaa, ja Oberstdorfissa sekä Val di Fiemmessä kaksi.
Kokonaiskisassa Suomen suurimmat menestystoiveet osuvat Pärmäkoskeen, joka on tosin kärsinyt viime päivinä virustaudista. Pärmäkoski oli viime vuonna kokonaiskisassa toinen.

– Mahdollisuuksia on vaikka voittoon, jos hän toipuu, Jylhä sanoi.

Pärmäkosken tavoin Anne Kyllönen on sairastellut viime aikoina.

– Tutkimukset ovat kesken. Ihan täyttä varmuutta heidän tilanteestaan ei vielä ole, Jylhä kertoi.

Miehissä menestysodotukset ovat huomattavasti maltillisempia, sillä Niskanen ei hiihdä koko Touria ja Matti Heikkinen jättää kiertueen kokonaan väliin.

STT–TAPIO KESKITALO

Tour de Skin ohjelma

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri