quantum banneri 2

Petter Northug jäi Tour de Skin varamieheksi ja pettyi

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Norja julkisti joukkueensa Tour de Ski -kiertueelle. Kahdeksan valitun miehen joukossa ei ollut Petter Northugin nimeä, vaikka hän itse toivoi osallistumista. Hän jäi varamieheksi.

 

- Petter Northug on ensimmäinen varamies ja hänellä on vahva toive osallistua kiertueelle. Hänellä on myös mahdollisuus lähteä joukkueen mukaan harjoittelemaan Davosiin, kertoo maajoukkueen päällikkö Vidar Löfshus liiton lehdistötiedotteessa.

Maajoukkueen johto toivoo, ettei Norhug osallistuisi

Löfshus toivoo, että Tourin sijaan Northug saisi joulun aikaan alle hyvän treenijakson, joka siivittäisi hänen hiihtonsa olympiapaikkaan riittäväksi.

Skandinavia Cupin johtajilla Tiril Udnes Wengillä ja Sindre Björnestad Skarilla sekä sprintticupissa 20 parhaan joukossa olevalla Emil Iversenillä on vapaapaikat Tour de Skille, joten Northug ei voi korvata heitä, mikäli he eivät pysty osallistumaan Tour de Skille. Muiden mieshiihtäjien sairastuessa hän voi saada starttipaikan.

- Poisjääntitapauksessa Petter voi itse valita, lähteekö mukaan, mutta meidän mielestämme hänen olisi parempi jättää kiertue väliin, Löfshus jatkoi.

Löfshus kertoi, että Northug kilpailee seuraavan kerran Skandinavia Cupissa Ruotsin Piitimessä, jossa myös Matti Heikkinen hiihtää. Sen jälkeen ohjelmassa on Norjan mestaruuskilpailut ja maailmancup Planicassa.

Northug02122017ModicaNFPetter Northugin kauden ainoa kilpailutulos on Lillehammerin maailmancup-sprintin 32. sija. Kuva: NordicFocus

Hävisi viimeisen paikan Röthelle

Eurosport tavoitti Petter Northugin valmentajan Stig Rune Kveenin puhelimella. Hän kertoi hiihtotähden olevan pettynyt liiton valmentajien päätökseen.

- Petterillä on ollut selvä toive osallistua Tourille ja hänen mielestään se on paras suunnitelma olympialaisia kohti, kertoo pettynyt Kveen.

Kveenin mukaan Northug on myös pettynyt siihen kilpailusuunnitelmaan, joka hänelle on liiton puolesta annettu. Kveenin mukaan Northug tarvitsisi kovia kisoja alle ennen kuin kunto alkaa toden teolla löytyä. Piitimen Skandinavia Cupin jälkeisenä viikonloppuna hiihdetään Norjan mestaruuskilpailut, jonne parhaat Tourilla hiihtäneet norjalaiset eivät ole osallistumassa. Kveenin mielestä näyttöjen antaminen kilpailussa, josta parhaat puuttuvat, on ongelmallista.

Eurosportin tietojen mukaan Tourin viimeinen norjalaispaikka jaettiin Sjur Röthen ja Northugin välillä ja lopulta päätös kallistui ensinnä mainitun puoleen.

-Juho-Veikko Hytönen

Norjan joukkue Tour de Skille

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

quantum jattibanneri

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri