quantum banneri 2

Pärmäkoski palautti viime vuonna suomalaiset palkintosijoille Tour de Ski -kiertueella

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski käynnistyy Sveitsistä lauantaina. Krista Pärmäkoski hiihti viime vuodenvaihteessa toiseksi maastohiihdon kiertueen kokonaiskilpailussa.

Sijoitus oli suomalaisten paras sitten vuodenvaihteen 2008–2009, jolloin Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat kaksoisvoiton.

Kuitunen (nykyinen Sarasvuo) on Suomen menestyksekkäin Tour de Ski -hiihtäjä. Hän voitti kiertueen urallaan kahdesti: debyyttikiertueella vuodenvaihteessa 2006–2007 ja kaksi vuotta myöhemmin ohitettuaan Saarisen loppunousussa. Menestynein Tour de Ski-hiihtäjä on Puolan Justyna Kowalczyk, joka voitti kiertueen neljä kertaa peräkkäin vuosina 2009-2013. Sveitsin Dario Cologna on voittanut Tour de Skin kolme kertaa.

Pärmäkoski oli tyttönimellään Lähteenmäki ensimmäisellä kiertueellaan seitsemän vuotta sitten kahdeksas ja otti perään kolme nelossijaa.

Heikkinen8117ModicaNFMatti Heikkinen Alpe Cermisin päällä Tour de Skillä 2017. Kuva: NordicFocus

Vuosi sitten naisten kiertueen ykköseksi hiihti Norjan Heidi Weng ennen Pärmäkoskea. Kerttu Niskanen oli kuudes, Anne Kyllönen seitsemäs, Laura Mononen 12:s ja Saarinen 17:s.

Miesten kiertueella Matti Heikkisen viimekertainen viitossija on suomalaisten toistaiseksi paras sijoitus Tour de Skillä. Heikkisen lisäksi Suomen miehistä vain Perttu Hyvärinen hiihti viime kerralla kiertueen maaliin asti ja oli 31:s. Miesten ykkönen oli Venäjän Sergei Ustjugov.

(STT&Kestävyysurheilu.fi)

Tour de Skin 2017 tulokset

Tour de Skin kaikki voittajat - naiset

Tour de Skin kaikki voittajat - miehet


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri