quantum banneri 2

Kläbon ylivoima jatkuu Norjassa– keskiviikkona tuli jouluhiihtojen voitto

Kuva: Modica/NordicFocus

Kuva: Modica/NordicFocus

Koko alkukauden maastohiihdon maailmancupia dominoinut Johannes Hösflot Kläbo on keskittynyt Toblachin maailmancupin jälkeen harjoittelemaan kohti olympialaisia, mutta keskiviikkona Norjan Meldalissa järjestetyissä jouluhiihdoissa hän jatkoi ylivoimaisia otteita kilpaladulla.

 

Trondheimin lounaispuolella käydyssä 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Kläbo voitti Byåsen IL:ää edustavan seurakaverinsa Fredrik Risethin lähes minuutilla.

Riseth on suomalaisyleisölle tuntematon nimi, mutta 22-vuotias norjalainen kilpaili joulukuun alun Lillehammerin maailmancupin spritissä sijoittuen karsinnan kuudenneksi ja erähiihtojen päätteeksi maailmancupin osakilpailun 17:nneksi. Vuokatin Skandinavia Cupissa hän oli sprintin 12:s ja 15 kilometrin perinteisellä 19:s.

Kläbo ei kilpaile lauantaina alkavalla Tour de Ski -kiertueella vaan keskittyy harjoitteluun. Hän johtaa maailmancupia 324 pisteen erolla Ranskan Maurice Manificatiin. Kläbo kilpailee seuraavan kerran Norjan kansallisissa mestaruuskilpailuissa tammikuun puolivälissä, jonka jälkeen ohjelmassa ovat maailmancupin kilpailut Dresdenissä, Planicassa ja Seefeldissä ennen olympialaisia.

Meldalissa naisten kymmenen kilometrin kilpailun voitti Visma Ski Classics -kiertueella hiihtävä Astrid Öyre Slind. Toiseksi sijoittui sisar Kari Öyre Slind vain kaksi sekuntia voittajasta.

-Juho-Veikko Hytönen

Juleskirennetin tulokset

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama