quantum banneri 2

Taas ruotsalaishiihtäjä sairastelee: Emil Jönsson jää pois Tour de Skiltä

Emil Jönsson. Kuva: NordicFocus

Emil Jönsson. Kuva: NordicFocus

Ruotsalaishiihtäjä Emil Jönsson ei hiihdä lauantaina alkavalla Tour de Skillä.

Sairasteluista kärsinyt 32-vuotias kaksinkertainen olympiamitalisti ilmoitti Instagramissa, että kiertuetta varten pakatut tavarat on laitettava takaisin vaatekaappiin odottamaan seuraavaa reissua.

 

 

Joulun alla sairasteluista kärsinyt Jönsson tunsi olonsa jo paremmaksi, mutta toipumisen kannalta Tour de Ski tulee liian nopeasti vastaan. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelema Jönsson totesi koko kiertueen olevan rankka ja korkealla käytävät avauskilpailut väsyttävät entistä enemmän. Näin ollen lääkäri oli suositellut Jönssonille kiertueen keskeyttämistä ennen kuin se ehtii edes alkamaan.

Ruotsalaiset ovat sairastelleet paljon alkukaudesta. Ongelmia ovat aiheuttaneet vatsataudit ja hengitystietulehdukset. Päävalmentaja Rikard Grip on harmissaan.

- Eipä tässä voi tehdä juuri mitään. Jos ei ole terve, niin on vaikea kilpailla ja pärjätä, Grip totesi Ruotsin tietotoimisto TT:lle.

Jönssonin poisjäännistä huolimatta päävalmentaja Rikard Grip odottaa Tourilta hyviä tuloksia.

- Toivon mukaan saamme positiivisen kierteen päälle Tourilla. Erityisesti miesten puolella, kertoi Grip.

Hänen mukaansa miesten puolella on potentiaalia paljon parempaan kuin alkukausi on antanut. Ennakkokaavailuissa Ruotsi ei ole saamassa menestystä, sillä sekä Charlotte Kalla että Stina Nilsson jäävät pois kiertueelta. Naisten kirkkain nimi on Anna Haag. Miehissä parhaimpia sijoja odotetaan Marcus Hellneriltä ja Calle Haflvarssonilta.

Ruotsi ei nimennyt uutta hiihtäjää Emil Jönssonin tilalle Tour de Skille.

-Juho-Veikko Hytönen

Ruotsin joukkue Tour de Skille


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama