quantum banneri 2

Nyt se on varmaa: Northugia ei nähdä Tourilla – Valmentaja käski keskittyä Skandinavia Cupiin

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Heikosti maastohiihtokautensa aloittanut Petter Northug toivoi paikkaa Tour de Skiltä, mutta nyt tämä toivo on lopullisesti mennyttä.

Hiihtotähti olisi saanut paikan, mikäli joku Norjan kahdeksasta kiertueelle valitusta miehestä olisi loukkaantunut tai sairastunut. Nyt kiertueen aattopäivänä kaikki hiihtäjät ovat terveitä ja ehjiä, eikä muutoksia kokoonpanoon tule.

Asian vahvisti Norjan hiihtoliiton maastohiihtopäällikkö Vidar Löfshus täkäläiselle TV2:lle. Samalla hän totesi, että Northug voi alkaa keskittymisen Ruotsin Piitimessä järjestettävään Skandinavia Cupin sprinttiin, joka hiihdetään viikon kuluttua perjantaina.

- Hänen on näytettävä, että hän on hyvässä kunnossa ja hiihdettävä oikeissa hiihtokilpailuissa. Siten hän pääsee olympialaisiin, Löfshus sanoi TV2:lle.

Norjan hiihtoliitto laati Northugille kilpailusuunnitelman, joka käsittää Piitimen sprintin lisäksi Norjan kansalliset mestaruuskilpailut kahden viikon kuluttua sekä viikkoa myöhemmin käytävän Planican maailmancup-viikonlopun.

Kokenein ja yksi menestyneimpiä Tour-hiihtäjä

Petter Northug on monella mittarilla kaikkien aikojen menestynein Tour de Ski -hiihtäjä. Hän on noussut kiertueen loppunousun Alpe Cermisin ylös useammin kuin kukaan muu, kymmenen kertaa, hänellä on eniten yksittäisiä osakilpailuvoittoja ja lisäksi hän on omaa luokkaansa taulukossa, johon on tilastoitu 10 parhaan joukkoon hiihdetyt kerrat Tour de Skin sprinttiosakilpailuissa. Eniten Toureja maaliin asti hiihtäneenä Northugilla on luonnollisesti myös eniten maaliin hiihdettyjä osakilpailuja, yhteensä 75 kappaletta.

Northugin ulkopuolelle jäämisen myötä hänen tilastoihinsa ei ole luvassa muutoksia ensi viikolla. Viimeisin ennätys siirtynee ensi viikolla Ranskan Jean Marc Gaillardille, joka starttaa kiertueelle. Hänellä on plakkarissa 73 maaliin hiihdettyä osakilpailua.

-Juho-Veikko Hytönen

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri