quantum banneri 2

Laukkanen haluaa ajatukset välillä eri raiteille

Mari Laukkanen hiihti Lahden MM-sprintissä kahdeksanneksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Mari Laukkanen hiihti Lahden MM-sprintissä kahdeksanneksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Huippu-urheilija ei mielellään sano ääneen, että käyttää toisen lajin kansainvälistä kilpailua harjoituksena omaan päälajiinsa.

Ampumahiihtäjä Mari Laukkaselle maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen lauantaina avaava sprintti on paitsi mielenkiintoinen kisa, myös keino parantaa ampumahiihdon tasoaan.

– Viime kaudella, kun kävin välillä hiihtämässä sprinttejä, se antoi jollain lailla omaan lajiin lisäpotkua. En pysty sitä edes perustelemaan, olivatko erot fyysisistä jutuista johtuvia vai pään tuuletusta, Laukkanen kertoi Lenzerheidessa.

– Joka kerta, kun palasin maastohiihdosta omaan lajiini, nostin tasoani.

Laukkasen mukaan suurin motiivi Lenzerheidessa hiihtämiselle on, että hän saa ajatukset eri raiteille.


Lauantainen vapaan hiihtotavan sprintti osuu Laukkaselle hyvään saumaan, sillä hän on harjoitellut joululomalla Davosissa, 30 kilometrin päässä Lenzerheidesta, ja ampumahiihdon maailmancup jatkuu vasta ensi viikolla Saksan Oberhofissa.

– Olen edellä aiempia kausia, vaikka vielä ei ole ollut ihan paras lyönti. Jalkojen kanssa oli alkukaudesta haastetta, koska marraskuussa harjoittelin lumileirillä hitaissa oloissa, ja se vähän kostautui lihaksissa.

Lauantaisen sprintin harjoitusvaikutus on toki kiinni siitä, että pääsee aika-ajosta pudotuseriin. Kilpailun arvoituksellisuutta lisää lauantain sääennuste, joka lupaa vuoristoon 20 senttiä uutta lunta.

Seefeldin MM-sprintti kiinnostaa

Toki Laukkanen myöntää senkin, että Pyeongchangin olympialaisissa hän voisi hyvinkin hypätä maastohiihdon pariviestiin, jos joukkueessa on tilaa. Vapaan hiihtotavan kisa käydään päivä ampumahiihdon sekaviestin jälkeen, ja päälajin henkilökohtaiset kilpailut ovat takana.

– Kyllä pariviesti minua kiinnostaa, jos olen kunnossa. Siinä on kuitenkin vielä monta mutkaa, eikä se minun kiinnostuksestani ole kiinni. Uskon, että olympialaisissa pariviesti kiinnostaa muitakin, Laukkanen sanoi.

Lahden MM-hiihdoissa viime talvena hän oli sprintissä hienosti kahdeksas. Laji kisataan vapaalla hiihtotavalla myös 2019 MM-hiihdoissa Seefeldissä, Laukkasen nykyisessä asuinmaassa Itävallassa.

– Haluan kokeilla sprintissä uudestaan omia rajojani.

Tour de Skin avauskisan prologin lähtölistat

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama