quantum banneri 2

Kyllönen taltutti pitkään vaivanneen taudin – "Toivottavasti teemme fiksuja ratkaisuja"

Anne Kyllönen. Kuva: Modica/NordicFocus

Anne Kyllönen. Kuva: Modica/NordicFocus

Joulukuun aikana pitkään sairastellut hiihtäjä Anne Kyllönen toivoo, että harmaa alkukausi kääntyy positiivisempaan suuntaan maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella.

Kyllösen maailmancupin sijoitukset ovat olleet toistaiseksi hänen mittapuullaan vaatimattomia, ja helmikuiset olympialaiset lähestyvät kovaa kyytiä.

– Haluan päästä kuntoon. Toivottavasti teemme fiksuja ratkaisuja, Kyllönen sanoi lauantaina avausmatkan jälkeen.

Lenzerheiden sprintissä hän ei vielä päässyt ottamaan edistysaskelia, vaan karsiutui aika-ajon 49. sijalla. Kyllöstä valmentava päävalmentaja Reijo Jylhä arvioi suojattinsa startanneen malttamattomana liian lujaa 1,5 kilometrin lenkille.

Kyllönen, 30, poti joulukuussa kolmen viikon ajan rhinoviruksen aiheuttamaa flunssaa ja poskiontelotulehdusta. Oireet alkoivat jo kuun alussa, mutta tutkimukset vahvistivat taudinaiheuttajan vasta ennen joulua.

– Piti ottaa kotona aika rauhallisesti ja tunnustella kroppaa, kannattaako tänne kiertueelle edes lähteä, Kyllönen kertoi ja vahvisti, että tauti on ohi.

Lenzerheiden kisojen haastavuutta lisää vuoristossa kilpaileminen. Kyllönen tuli kisapaikalle lähes 1 500 metriin tapaninpäivänä, eikä elimistö ehtinyt vielä sopeutua korkeuteen lauantaihin mennessä.

– Katsotaan nyt nämä pari kisaa, miten elimistö reagoi niihin, Kyllönen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama