quantum banneri 2

Sykemittarin lukemat pysyivät pitkään korkealla – Kittilä sai hiihtokiertueen avattua

Kusti Kittilä odottaa Tourin normaalimatkoja. Kuva: Modica/NordicFocus

Kusti Kittilä odottaa Tourin normaalimatkoja. Kuva: Modica/NordicFocus

Hengitys kulki raskaasti ja syke näytti pitkään maaliintulon jälkeen tavallista korkeampia lukemia, kun Kusti Kittilä kertasi vuoristo-oloissa kisatun sprinttihiihdon vaikutuksia elimistöönsä.

– Tämä tuntui yhtä pahalta kuin edellisen kerran samassa korkeudessa, Kittilä muisteli joulukuussa 2011 Davosissa hiihtämäänsä pikamatkaa.

Tuolloin Kittilä oli vapaan hiihtotavan sprintin 84:s. Davosista 30 kilometrin päässä Lenzerheidessa Tour de Ski -kiertueen avausetapilla Kittilä hiihti sijaa paremmin 83:nneksi ja karsiutui.

Kysymykseen, eikö elimistö ole vielä sopeutunut lähes puolentoista kilometrin korkeuteen, Kittilä vastasi kaikkea muuta kuin kaavamaisesti.

– En ole sopeutunut tähän sprinttihiihtoon, Kittilä tuumasi.

Oulun Hiihtoseuraa edustavaa Kittilää nauratti, kun häntä muistutti vuosien takaisesta sprintin Suomen mestaruudesta. Hän voitti perinteisen hiihtotavan sprintin SM-kultaa Keuruulla vuonna 2007, mutta sen jälkeen kestävyyslajien monipuolisuusmiehen uran painopisteet ovat kääntyneet paljon pidemmille matkoille.

Hiihdon lisäksi maastopyöräilyssä kisaava Kittilä oli viime kevätlumilla SM-ykkönen 50 kilometrillä, jolla kilpaili myös Lahden MM-hiihdoissa maaliskuussa.

– Tällä sprintillä ei ollut minulle suurta merkitystä, kunhan sai Tourin käyntiin. Minulle on täällä hyviä matkoja, ja Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan 15 kilometriä on niistä varmasti paras.

– Tavoite on tehdä hyviä suorituksia vielä kahdella viimeiselläkin etapilla. Maaliin asti hiihtämistä ei estä kuin terveyden pettäminen, ensimmäistä kertaa urallaan Tour de Skillä kilpaileva Kittilä sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri